Everton beëindigt bekersprookje; Copa del Rey-finale bekend

3 maart 2022, 23:20   Bijgewerkt: 3 maart 2022, 23:25

Everton heeft donderdagavond een einde gemaakt aan het bekersprookje van Boreham Wood. De ploeg uit het vijfde niveau van Engeland was de laagste geklasseerde club die nog in de FA Cup actief was en won in de vorige ronde knap van AFC Bournemouth (0-1). In de achtste finale was Everton echter met 2-0 te sterk.

Het duel met Boreham kwam voor Everton tussen de ontmoetingen met Manchester City van afgelopen weekend en Tottenham Hotspur komend weekend in. Dat de laagvlieger uit de Premier League de nodige wijzigingen in de basiself doorvoerde was dan ook niet vreemd. Sowieso kon het niet beschikken over Donny van de Beek en Anwar El Ghazi, omdat beide huurlingen dit seizoen al voor een andere club in de FA Cup actief waren. 

Wie wel weer eens in de basis mocht beginnen, was Salómon Rondón. De 32-jarige spits stond tot dusver pas op één treffer uit zestien wedstrijden namens Everton (alle competities), maar voegde daar vanavond liefst twee doelpunten aan toe. Daar had hij wel even voor nodig, maar in de 57e minuut wist hij de ban eindelijk te breken. Zes minuten voor tijd nam hij ook de tweede treffer voor zijn rekening, waarmee The Toffees zich nu kunnen opmaken voor de kwartfinale tegen Crystal Palace.

Real Betis* - Rayo Vallecano 1-1

Donderdagavond werd ook de tweede finalist van de Spaanse Copa del Rey bekend. Het was Real Betis dat in eigen huis een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd tegen Rayo Vallecano met succes verdedigde. Gemakkelijk ging dat overigens bepaald niet. De bezoekers leken tien minuten voor tijd na een geweldige vrije trap van Bebe namelijk een verlenging uit het vuur te slepen.

Pas in de tweede minuut van de extra tijd werd daar door Betis, de nummer drie van La Liga, een stokje voor gestoken. Stond Borja Iglesias, die op dat moment pas vijf minuten op het veld stond, schoot met veel geluk de 1-1 binnen. Zo plaatste zijn ploeg zich zonder verlenging voor de finale, waarin Valencia de tegenstander zal zijn. Die ploeg schakelde een dag eerder Athletic Bilbao uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen