AZ-trainer Jansen vol lof over spel Ajax, maar hekelt laatkomen

4 maart 2022, 08:13

Pascal Jansen kwam donderdagavond met een plan om Ajax af te stoppen, maar zonder succes. Na afloop van de met 0-2 verloren bekerwedstrijd moest de trainer van AZ één duidelijke conclusie trekken. "Ajax was beter vanavond. Zo simpel is het soms."

"Ajax had goed druk op onze opbouw", begon Jansen voor de camera van ESPN. "We weten dat we op verschillende manieren onder die druk vandaan kunnen spelen, maar ook als we linies oversloegen waren zij goed in de duels en hadden ze vaak de tweede bal. Zij waren ook comfortabeler aan de bal dan wij waren, dus voor ons was het vervolgens ook weer lastiger om druk op Ajax te krijgen."

Met Zakaria Aboukhlal als linksbuiten, Jesper Karlsson in de as en Dani de Wit wat lager op het veld hoopte Jansen de Amsterdammers te kunnen verrassen, maar na een kwartier werd dat alweer deels teruggedraaid. "Jesper en Vangelis Pavlidis probeerden met man en macht druk uit te oefenen, maar dan zie je toch dat je met Zakaria in het midden meer snelheid hebt en meer druk kunt geven. Daar was ik in de rust nog niet helemaal tevreden over, dus bracht ik ook Dani in zijn vertrouwde rol om te kijken of we in die vertrouwdheid we de druk konden creëren die we wilden." Spijt van zijn gewijzigde beginformatie had hij niet. "We denken er goed over na. Vervolgens loopt het zoals het loopt en heb je ook in de wedstrijd de mogelijkheid om dat weer aan te passen."

Late aftrap

Een thema na de wedstrijd was ook de late aftrap van het duel. Ajax kwam door file te laat aan bij het stadion, maar maakte vervolgens ook geen haast om de wedstrijd alsnog om 20:00 uur te laten beginnen. Dit tot irritatie van onder meer Jansen. "Wat daarover wordt gezegd, verbaast mij. Het is vervelend dat Ajax te laat komt, maar als we dan met elkaar wel afspreken dat we alsnog om acht uur beginnen, dan moet je dat ook doen. Wij stonden keurig klaar om te gaan spelen en vervolgens worden wij erop aangekeken dat we in de gang staan te wachten."

Van wie dat verwijt werd gemaakt, wilde Jansen niet zeggen. "Maar daar werd over gesproken, in plaats van dat er werd gezegd: Ajax is gewoon ruim te laat en dat hoort niet zo te zijn. Er is duidelijk gecommuniceerd dat we gewoon om acht uur zouden beginnen. Begonnen we om zeven over acht? Dan is het wel duidelijk bij wie de oorzaak ligt." Overigens maakte de trainer nog wel duidelijk dat de late aftrap niets met de nederlaag te maken had. "Was het maar zo makkelijk."

Lees ook: Wijndal over laatkomers Ajax: "Natuurlijk is het irritant"

Lees ook: Perez hekelt 'asociaal' Ajax: "Iemand moet het tegen ze zeggen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen