Transferweekje: drukte bij Ajax, nieuwe soap ADO Den Haag

5 maart 2022 – De transfermarkt is weliswaar alweer een paar weken gesloten, maar in de wandelgangen wordt altijd gefluisterd. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Transferweekje: drukte bij Ajax, nieuwe soap ADO Den Haag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+


Waar ligt de toekomst voor de Nederlandse spelers in Rusland?
De oorlog in Rusland heeft niet alleen gevolgen voor de spelers in Rusland en Oekraïne, maar ook voor de Nederlanders die verhuurd worden door Russische clubs. Guus Til en Jorrit Hendrix worden door Spartak Moskou verhuurd aan Feyenoord, maar zouden niet meer willen terugkeren. De FIFPRO wil zelfs alle spelers transfervrij laten verklaren. Dat zou dan ook gelden voor Tonny Vilhena (verhuurd aan Espanyol momenteel), Quincy Promes (Spartak Moskou), Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) en Glenn Bijl (KS Samara). De Poolse voetbalbond opperde om een tijdelijke transferwindow in te stellen in Rusland, zodat de spelers zelfs per direct zouden kunnen overstappen. Waar ligt de toekomst van de Nederlanders in de Premier Liga?

Drukte in Amsterdam
Directeur voetbalzaken Marc Overmars is vertrokken, maar dat betekent niet dat het bij Ajax rustig is op technisch gebied. Sterker nog: er gebeurde deze week van alles in Amsterdam. Het contract van Victor Jensen werd verlengd en vervolgens werd de middenvelder verhuurd aan Rosenborg BK, de talentvolle Rayane Bounida stapt volgens Het Nieuwsblad over naar Ajax en verder bevestigde Erik ten Hag dat Owen Wijndal op het Amsterdamse lijstje staat. Bovendien wordt er druk gezocht naar een extra sluitpost, waarvoor Robbin Ruiter in beeld zou zijn volgens De Telegraaf. Over de voortdurende geruchtenstroom rondom Ryan Gravenberch, Luis Suárez en Antony nog maar te zwijgen. Is Jordi Cruijff – die genoemd wordt als opvolger van Marc Netto – nog wel nodig in de Johan Cruijff ArenA?

Geen Eredivisie voor Svilar
Hij werd kortgeleden in verband met een overgang naar de Eredivisie, maar de toekomst van Mile Svilar lijkt in Italië te liggen. Volgens Fabrizio Romano zijn Benfica en AS Roma in vergevorderde onderhandelingen over een transfer van de 22-jarige doelman. Hoewel Svilar over een aflopend contract beschikt, hoopt Benfica nog iets van een vergoeding over te houden aan het vertrek van de Servische Belg. Bij José Mourinho, de trainer van de Italiaanse club, stond de keeper al geruime tijd op het wensenlijstje. Svilar werd opgeleid door RSC Anderlecht en stapte zonder zijn officiële debuut te hebben gemaakt in 2017 over naar Benfica. Bij de Portugese club werd hij op achttienjarige leeftijd de jongste doelman in de Champions League ooit. Het begin van een mooie carrière leek geboren, maar de afgelopen jaren is de ontwikkeling van Svilar gestagneerd. Lost hij in Rome zijn belofte alsnog in?

Van overname- naar trainerssoap?
ADO Den Haag valt van de ene in de andere soap. De club werd vorige week gered van de ondergang door het internationale voetbalconcern Bolt en leek daarmee in rustiger vaarwater te komen, maar niets is minder waar. De nieuwe eigenaar drukte maandag meteen zijn stempel door Ruud Brood op straat te zetten. Het was een besluit dat voor velen als donderslag bij heldere hemel kwam. Giovanni Franken neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar. ADO schreef in een statement dat de club 'met deze impuls en met nieuw elan de rest van de competitie en daarna de play-offs ingaat'. Een vage uitleg die vooral veel vragen oproept. Volgens Voetbal International zijn er geluiden dat er een buitenlandse trainer wordt ingevlogen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Botman dicht bij transfer
Het heeft er alle schijn van dat Sven Botman bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Lille OSC. De 22-jarige centrumverdediger werd in de afgelopen transferperiode in verband gebracht met Newcastle United en AC Milan, maar zijn Franse werkgever liet hem niet gaan. Komende zomer lijkt Botman alsnog een toptransfer te maken. De grote vraag is: welke club strikt hem? In Italië weet men het zeker: Botman gaat zijn carrière vervolgen bij Milan. De club en speler naderen een akkoord over een contract voor vijf seizoenen. Bij de Italiaanse topclub gaat de voormalig speler van Ajax en sc Heerenveen jaarlijks 2,5 miljoen euro verdienen. Milan moet nog wel een akkoord zien te bereiken met Lille. De Franse club vraagt naar verluidt een bedrag tussen de 30 en 40 miljoen euro voor Botman.

Onzekerheid in Heerenveen
Het zijn spannende weken voor sc Heerenveen. De Friese club zakt steeds verder weg op de ranglijst en is nog niet zeker van lijfsbehoud. De sportieve situatie zorgt er (mede) voor dat er de komende tijd nog geen knopen worden doorgehakt over aflopende contracten. Liefst elf spelers beschikken over een aflopende verbintenis: Erwin Mulder, Lucas Woudenberg, Ibrahim Dresevic, Nick Bakker, Joost van Aken, Siem de Jong, Jan Ras, Hamdi Ajukobi, Djenahro Nunumete en Stanislav Shopov. "De positie op de ranglijst helpt momenteel niet mee. Daarbij willen we de focus nu volledig leggen op de belangrijke wedstrijden die eraan komen", aldus technisch manager Ferry de Haan tegen Voetbal International. Heerenveen staat op dit moment nog zes punten boven de gevarenzone en speelt de komende speelrondes cruciale wedstrijden tegen concurrenten Willem II, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie