West Ham United geeft Oekraïner rust: "Hij is er niet klaar voor"

4 maart 2022, 21:11

Andrij Jarmolenko maakt voorlopig nog geen deel uit van de wedstrijdselectie van West Ham United. De 32-jarige aanvaller uit Oekraïne is nog niet in staat om te voetballen zolang er oorlog woedt in zijn vaderland. Van zijn manager krijgt hij alle tijd en ruimte.

"Hij is op de training geweest, maar zal niet met ons naar Liverpool gaan", liet manager David Moyes vrijdagmiddag weten op de persconferentie. "Daar is hij nog niet klaar voor. We geven hem alle mogelijkheden om er voor zijn familie en land te kunnen zijn. Ik voel me machteloos omdat we als land en ik als manager verder eigenlijk niets kunnen doen."

De komende tijd lijkt het erop dat Jarmolenko zich alleen op het trainingsveld van de Londenaren laat zien. "Wij kunnen hem alleen onze volledige steun geven en zullen voor hem klaar staan. Dit is echt een moeilijke situatie omdat niemand dit ooit heeft meegemaakt. Hij voelt zich beter als hij even op de training is geweest", besloot Moyes.

De ervaren manager zal zijn ploeg richting de slotfase van de competitie zoveel mogelijk proberen af te zonderen van alle ellende. West Ham speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Liverpool, de huidige nummer twee van de Premier League. West Ham staat zelf op de vijfde plaats en aast nog op een ticket voor de Champions League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen