Kraay verklapt bijna-interlandcarrière: "Wilden mij naturaliseren"

4 maart 2022, 21:32

Hans Kraay junior was niet de beste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht, maar in Canada waren ze wel gecharmeerd van de verdediger. Hij hield bijna een interlandperiode over aan zijn avontuur bij Edmonton Drillers.

Dat vertelt de huidige analist annex presentator bij ESPN. De bijna-interlandcarrière kwam ter sprake toen FC Eindhoven-aanvaller Charles-Andreas Brym scoorde tegen Helmond Sport. Hij eeft zes interlands voor Canada achter zijn naam staan. "Ze wilden mij toen ook laten naturaliseren tot Canadees, dus dat zegt allemaal niet zoveel…", vertelt Kraay.

Hij speelde bij Edmonton Drillers samen met Dwight Lodeweges, die Canadese roots heeft. "Op een gegeven moment wilden ze mij ook naturaliseren. Dat mocht daar al als je vier jaar in Canada voetbalde. Ik was toen wel het Dreh- und Angelpunkt", aldus de analist.

Canada is geen groot voetballand, maar momenteel heeft de nationale selectie het behoorlijk aardig voor elkaar. Het team is namelijk dicht bij deelname aan het wereldkampioenschap, wat voor het laatste gebeurde in 1986. De ploeg moet nog twee punten halen uit drie kwalificatieduels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen