Clasie terug bij Oranje: "Dat heeft zeker een rol gespeeld"

5 maart 2022, 09:00

Jordy Clasie is samen met Jeremie Frimpong de meest verrassende naam in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart). Volgens AZ-trainer Pascal Jansen kwam het nieuws voor de ervaren middenvelder als donderslag bij heldere hemel.

Dat Clasie er geen rekening mee hield dat Louis van Gaal hem in zijn voorselectie zou opnemen, is niet zo vreemd. Het is voor de ervaren middenvelder immers alweer een tijdje geleden dat hij voor Oranje uitkwam. De laatste keer was in 2016, toen hij nog speler van Southampton was.

Clasie dacht dat hij het tijdens de volgende interlandperiode rustig aan kon doen. "Jordy zei laatst nog: 'trainer, ik kom de interlandperiode samen met mijn gezin en familie wel door hoor'. Hij had er totaal geen rekening mee gehouden dat hij zou terugkeren bij het Nederlands elftal. Dat maakt het niet minder knap overigens", vertelt Jansen aan De Telegraaf.

Het is twee en een half jaar geleden dat Clasie neerstreek bij AZ. Waar de routinier mede door de aanwezigheid van Teun Koopmeiners aanvankelijk lang niet alles speelde, is hij inmiddels onbetwist. "Daar ben ik ook het meest trots op: dat het hem is gelukt om weer zijn oude niveau te kunnen aantikken. Het is mooi dat wij hem als team daarbij hebben kunnen helpen. Maar vergeet niet dat wij daar een hoop voor terugkrijgen."

Jansen denkt dat Clasie het voordeel heeft dat Van Gaal hem kent. In 2014 maakte de middenvelder deel uit van de WK-selectie van de huidige bondscoach. "Dat heeft zeker een rol gespeeld. Ik weet dat de bondscoach zeer gecharmeerd was toen hij met Jordy werkte. We gaan voor hem duimen dat hij weer bij de definitieve selectie komt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen