Lamprou slaat terug naar Kieft: "Dat is natuurlijk onzin"

5 maart 2022, 12:52

De uitlatingen van Wim Kieft over Kostas Lamprou zijn niet goed gevallen bij de doelman van PEC Zwolle. Aan tafel bij VI Vandaag stelde Kieft onlangs dat Lamprou iedere week op een fout is te betrappen. "Kritiek hoort erbij, maar dat is natuurlijk onzin. Dan blijkt maar weer dat hij niet een hele wedstrijd ziet", reageert Lamprou in een interview in De Stentor.

Ja, Lamprou is de laatste weken een paar keer de fout ingegaan. Tegen SC Cambuur maakte hij een afgrijselijke blunder en ook tegen Heracles Almelo beging hij een flater. Maar de doelman vindt dat hij zijn ploeg dit seizoen ook vaak op de been heeft gehouden. "Dat is dus het gevaar als je wedstrijden maar gedeeltelijk meekrijgt. Of niet alles ziet. Dan krijg je een vertekend beeld."

Hoewel Lamprou wel door de grond kan zakken als hij een fout maakt, staat hij er nooit te lang bij stil. "Dat zeg ik op dat moment ook tegen mezelf. Blijf je ding doen, koppie erbij houden. En niet ten koste van alles proberen jouw fout goed te maken. Alleen zo kun je in de wedstrijd groeien", vertelt hij. "Het laatste wat je wil, is dat je onzeker in de goal staat. Daar heeft niemand wat aan."

Niet alleen in goede tijden, ook in slechte tijden neemt Lamprou zijn verantwoordelijkheid. Zodoende staat hij ook na het maken van fouten de pers netjes te woord. "Dat ben je ook verplicht. Maar dat niet neemt weg dat ik er gigantisch van baal. Het liefst wil ik elke wedstrijd belangrijk zijn. Foutloos zijn. Maar dat kan gewoon niet. En dus moet je accepteren dat er weleens een mindere wedstrijd tussen zit, hoe moeilijk dat ook is.."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen