Verbeek vreest voor Heerenveen: "Moeten zich zorgen gaan maken"

5 maart 2022, 19:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gertjan Verbeek maakt zich serieus zorgen over SC Heerenveen, dat na een dramatische serie moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. De voormalig coach van de Friese formatie zag zijn oude werkgever slechts een punt pakken tegen concurrent Willem II. Het duel eindigde in 0-0.

Verbeek vond zijn oude club enorm tegenvallen in de belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie. "Het was verschrikkelijk om naar te kijken", vertelde hij na afloop tegen ESPN. "Toch zie je ook bij Willem II dat ze niet voor niets onderin staan. Ze waren aanvallend heel onmachtig. Heerenveen kwam hier met één taak en dat was niet verliezen. Dat hebben ze volbracht."

Lees ook: Willem II en Heerenveen kunnen degradatiezorgen niet wegnemen

Verbeek verwacht dat Willem II zich uiteindelijk uit de degradatieproblemen weet te voetballen. "Als zij zo blijven voetballen, dan zullen ze de nodige punten gaan pakken. Ik zit meer in over Heerenveen. Als je zo voetbalt tegen Willem II, dan moet je je echt zorgen gaan maken. Er zit geen enkel idee achter, er is geen plan. Ze wachten alleen maar af."

Heerenveen staat nog altijd dertiende met 26 punten, maar ziet de degradatiestreep steeds dichterbij komen. De voorsprong op nummer zestien Fortuna Sittard bedraagt namelijk nog slechts zeven punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen