Nederlander Hoever afgemaakt door eigen trainer na blessure

5 maart 2022, 22:33

Ki-Jana Hoever heeft zich niet populair gemaakt bij trainer Bruno Lage. De Nederlander mocht zaterdagavond in de basis beginnen bij Wolverhampton Wanderers, maar moest na 25 minuten naar de kant met een blessure. Het kwetsuur heeft de voetballer volgens zijn trainer aan zichzelf te danken, zo vertelt de oefenmeester na de 0-2 nederlaag tegen Crystal Palace.

"Ki is een goed voorbeeld van jonge spelers die alles metéén willen. Als ze op de bank zitten, kunnen ze niet dezelfde intensiteit op de mat leggen. Als je dan de kans krijgt om te spelen, kunnen dit soort dingen gebeuren", doelt de trainer bij Sky Sports op de blessure. "Ze denken op de training te snel 'Oh, ik speel toch niet', maar ik heb vanaf de eerste dag gezegd dat ze keihard moeten blijven werken. Anders worden het ook geen betere spelers."

Dat heeft de Nederlander, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Premier League-club dus te weinig gedaan. "Blessures kunnen vaak voorkomen worden. Zijn lichaam was niet voorbereid op deze wedstrijd, omdat hij op de training niet met deze intensiteit werkt. Deze waarschuwing is niet alleen voor Ki, er zitten meer kids in mijn team. Ik ga mijn tijd niet meer verspillen aan jongens die niet willen werken om beter te worden."

Hoever, die momenteel twintig jaar oud is, speelde bij Liverpool voor hij anderhalf jaar geleden de overstap maakte naar Wolves. De Premier League-club betaalde circa tien miljoen euro voor het talent, die een contract tekende tot medio 2025. Tot op heden speelde hij 25 wedstrijden voor de club in alle competities. Hij is dit seizoen de tweede keuze als rechterwingback, achter Nélson Semedo. Hij staat ook aan de kant met een blessure.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen