Invallers Feyenoord imponeren Slot: "Kunnen zeker starten"

6 maart 2022, 08:30   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 08:51

Feyenoord liet zaterdagavond wederom dure punten liggen tegen FC Groningen. Dat kwam vooral door een zwak begin van de wedstrijd, want met name na rust waren de Rotterdammers wél enorm dreigend. Dat kwam niet in de laatste plaats door invallers Cyriel Dessers en Patrik Wålemark.

"Cyriel heeft een goede invalbeurt gehad", concludeerde trainer Arne Slot na afloop voor de camera van ESPN. "Hij komt terug van een blessure en was vandaag nog niet in staat om negentig minuten te spelen. Hij is wel weer goed ingevallen, dat helpt natuurlijk wel om tot een basisplaats te komen." Wel nuanceerde Slot Dessers' optreden door te stellen dat hij in een beter draaiende ploeg inviel. "De tweede helft was sowieso goed. Daar speelde hij een rol in, maar al vanaf het begin na rust zijn we kansen gaan creëren. Een spits profiteert natuurlijk ook van het team."

De Zweedse aanwinst Wålemark was de andere invaller die indruk maakte. "Hij had ook een paar minder gelukkige momenten, maar niet alleen hij. Best veel spelers hadden meer balverlies dan je als trainer wil. Daarnaast heb ik een paar prachtige momenten van hem gezien, met als hoogtepunt een dribbel waarbij hij vier, vijf mensen voorbij loopt. Achteraf had hij beter ook zelf kunnen schieten, maar je zag wel dat de kwaliteit ervanaf druipt. Hij wordt ook steeds fitter en beter in staat om dat soort acties te maken. Zijn invalbeurt was daarom ook weer een stuk langer dan de keren ervoor."

De vraag is daarmee of de twee klaar zijn voor een basisplaats, bijvoorbeeld komende donderdag in de Conference League op bezoek bij het Servische FK Partizan. "Ze zouden zeker kunnen beginnen, maar helaas is Wålemark geschorst", vertelde Slot. "Hij heeft in de voorrondes namens BK Häcken twee keer geel gehad, dus hij zal niet mee gaan naar Belgrado. Ik denk wel dat Cyriel in staat is om te kunnen starten, zeker."

Lees ook: Absoluut fenomeen: Dessers evenaart cultheld Feyenoord

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen