Uitblinker Veerman denkt nog niet aan Oranje: "Even rustig blijven"

6 maart 2022, 15:19   Bijgewerkt: 6 maart 2022, 15:25

Joey Veerman speelde tegen Heracles Almelo wederom een sterke wedstrijd namens PSV. In een eerste helft waarin de Eindhovenaren enorm veel kansen niet wisten te benutten, was de middenvelder wél trefzeker. Daarmee staat hij nu op vier goals en vijf assists uit zijn eerste elf wedstrijden voor zijn nieuwe club.

De openingstreffer was van Veerman was niet alleen erg welkom, het was ook nog eens een fraaie treffer. "Noni (Madueke, red.) kwam naar binnen en gaf breed. Ik dacht: ik kan 'm meenemen of ik kan in één keer schieten. Ik koos voor de laatste en ik denk dat 'ie er wel lekker in zat." Het was de enige van de liefst dertien doelpogingen (zeven op doel) voor rust die erin ging. "Na die goal was het nog erger en werden er nog veel meer kansen gemist."

Veerman vond het lastig om die gemiste kansen te verklaren. "We trainen er best veel op, op doel schieten. Op de trainingen vliegen ze er ook best mooi in, maar nu nog in de wedstrijd. Ik denk dat we een paar keer best wat tijd hadden om een hoek uit te kiezen, misschien gaat het dan mis omdat je te veel gaat nadenken. Voor hen was de 2-1 de enige kans, verder zijn ze niet in de zestien geweest. Wij hebben goed gespeeld en het is jammer dat niet 7-0, 8-0 is geworden. Ik denk dat dat een terechte uitslag was geweest."

Oranje

Hoewel hij met zijn transfer naar PSV een grote stap vooruit heeft gezet, was er voor Veerman deze week nog geen plek in de voorselectie van het Nederlands elftal weggelegd. Zelf vond hij dat niet vreemd. "Laten we even rustig blijven", werd hij geciteerd door PSV-watcher Rik Elfrink. "Ik ben nog maar kort bij PSV. Hoeveel wedstrijden heb ik nou gespeeld? Het gaat erom om over een langere periode goed te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen