Nieuwe clean sheet De Ligt en co bij magere zege Juventus

6 maart 2022, 19:52

Juventus heeft zondagavond een zeer zakelijke zege geboekt in eigen huis tegen laagvlieger La Spezia. Een doelpunt van Alvaro Morata was genoeg voor een zeer moeizame overwinning (1-0), waarin de Oude Dame vooral in de tweede helft bijzonder matig voor de dag kwam. Een nieuwe clean sheet voor basisklant Matthijs de Ligt was een van de weinige lichtpuntjes.

Dat was de tweede clean sheet op rij na de 0-1 bekerzege op Fiorentina eerder deze week. In de wedstrijden daarvoor had Juventus vijf officiële wedstrijden op rij de rijen niet gesloten weten te houden, met drie keer puntverlies als gevolg. Ditmaal was er dus wel weer eens een clean sheet, met veel dank aan Wojciech Szczesny, die zijn ploeg vooral na de pauze op de been hield.

De goalie zag in het eerste bedrijf hoe zijn collega aan de overkant na twintig minuten een uittrap niet goed nam. Juventus-middenvelder Manuel Locatelli kon daardoor de bal aannemen, ging een één-tweetje aan en legde vervolgens de bal simpel breed op Morata, die na twintig minuten op die wijze het enige doelpunt van de avond kon maken (1-0).

De Ligt speelde negentig minuten mee, maar moest behoorlijk aan de bak om de nul te houden. Nadat hij in de slotfase een bal wegkopte, leek de 'rebound' van die actie na een overtreding van Adrien Rabiot een strafschop op te leveren, maar de VAR oordeelde uiteindelijk dat het géén overtreding was. Daardoor hield Juve de nul, al had het zelf in blessuretijd nog zeker een tweede treffer moeten maken. Morata slaagde er echter niet in om een panklare voorzet bij de tweede paal binnen te lopen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen