Steun voor ongelukkige Schuurs: "Timber is te goed voor Ajax"

6 maart 2022, 20:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kritiek op Perr Schuurs bij Ajax is te makkelijk. De centrale verdediger maakt geen geweldige indruk en met hem in de achterhoede incasseert de ploeg van Erik ten Hag beduidend meer tegengoals. Volgens ESPN-analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman heeft dat echter meer te maken met de kwaliteit die Jurriën Timber wél heeft, dan met de zwakheid van Schuurs.

"Tegen Go Ahead Eagles en nu ook tegen RKC Waalwijk klopte de organisatie achterin helemaal niet. Ik kan dat niet los zien van de afwezigheid van Timber", zei Perez op ESPN over de verdediger, die kampt met knieklachten. "Dat is echt een heel groot gemis. Hij is zo verschrikkelijk goed. Als hij de maatstaf is, dan zit Schuurs er duidelijk onder. Maar Timber is eigenlijk te goed voor Ajax."

Volgens Kwakman is Schuurs vooral verdedigend wat minder dan zijn collega. "Maar ga er maar aan staan. Schuurs is wel snel, maar mist de verdedigende kwaliteiten van Timber. Tegelijkertijd wordt er wel hetzelfde van hem gevraagd, maar zo goed is hij niet. Iedereen vindt dat Schuurs niet goed genoeg is, maar dat komt ook door het spel van Ajax." Volgens hem ligt dat Timber beter dan Schuurs. 

Hedwiges Maduro sloot zich ook aan bij de woorden van zijn collega's. "Ajax dacht een aantal keer dat ze de bal wel zouden veroveren bij het druk zetten. Daardoor zag de organisatie er niet goed uit in het verdedigen, daar moeten ze aan werken. Of het gemakzucht is? Misschien wel met 2-0 voor, dat ze denken wel even de derde te maken. En binnen een paar minuten staat het 2-2, dat moet er wel uit", vond de voormalig middenvelder die kritisch was op Dusan Tadic. "Hij speelde ongelukkig, vooral in de afronding. Je verwacht dat als hij vrij staat op de zestien, in elk geval tussen de palen schiet. Maar de ballen gingen naast en over."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen