Nijhuis door het stof: AZ-goal had afgekeurd moeten worden

6 maart 2022, 20:55

Bas Nijhuis heeft toegegeven dat het eerste doelpunt van AZ zondagmiddag afgekeurd had moeten worden. De leidsman zag een handsbal bij de aanname van Jesper Karlsson over het hoofd, waarna de Zweed binnenschoot. Hoewel de VAR het moment wel bekeek, werd er niet ingegrepen – waar dat wel had gemoeten.

"Ik kom vanuit een diagonaal, ik zie alleen de aanname met de borst en dat hij hem in het doel schiet. Ik kijk vanuit de binnenkant, dus ik zie alleen de borst", legt Nijhuis uit waarom hij de handsbal zelf niet zag. Ook de grensrechter zag het niet. "Hij zag wel dat de arm in de lucht ging, maar niet of de bal de arm ook heeft geraakt. De vierde man staat aan de achterkant, dus het is echt puur voor de VAR."

En wat Nijhuis betreft had de VAR in zijn oortje mogen roepen dat de goal afgekeurd had moeten worden. "Ja, dat had eigenlijk moeten gebeuren. Nu ik de beelden op de andere camera zie, zie ik dat de arm er ook bij is en de bal raakt", aldus Nijhuis. De VAR bekeek de beelden, maar niet op alle beelden was er uitsluitend bewijs dat de bal de arm ook daadwerkelijk raakte. "Maar toen hij na de wedstrijd de beelden nog eens rustig bekeek, kwam hij tot de conclusie dat hij toch had moeten ingrijpen."

Bekijk ookAZ pakt dubieuze voorsprong bij NEC na handsbal Karlsson

Vooral in de eerste twee beelden was het heel duidelijk. Eerder was Nijhuis juist boos op dezelfde VAR Marc Nagtegaal omdat hij hem naar de kant riep voor iets waar de scheidsrechter niet voor zou fluiten. Dat Nagtegaal ditmaal niet ingreep, had met dat incident niets te maken, denkt Nijhuis. "Nee, ik ben ook helemaal niet bezig met wie de VAR is. En we spreken rustig dingen voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen