PSV-middenveld overvol: "Ik denk dat Veerman de pineut is"

7 maart 2022, 12:52

Joey Veerman kent een uitstekende start bij PSV, maar zeker van een basisplaats is hij nog niet. Kenneth Pérez en Kees Kwakman denken dat er in de ideale opstelling van Roger Schmidt nog geen plek is voor de middenvelder.

Veerman lijkt zich bij PSV te moeten richten op een van de aanvallende posities, daar Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez een koppel vormen waar Schmidt niet aan wil tornen. "Het duo Sangaré-Guti versterkt elkaar. Sangaré is iets meer naar voren gaan spelen sinds Guti erbij is gekomen. Guti is meer de controleur geworden. Hij weet beter dan Sangaré wat hij wel en niet kan", aldus de Kwakman bij ESPN.

Daar sluit Pérez zich bij aan. Volgens hem is Sangaré iets te veel gaan geloven in wat men de afgelopen maanden over hem heeft gezegd. "Dat hij eigenlijk veel beter kan voetballen dan mensen denken en hij PSV honderd miljoen euro gaat opleveren", zegt de voormalig aanvaller met gevoel voor overstatement. "Hij doet best wel gekke dingen."

Volgens Pérez is een speler als Sangaré in een wedstrijd tegen Heracles helemaal niet nodig. Veerman brengt volgens de 'plezier, hersenen en slimheid' die je in zulke duels nodig hebt. Toch verwacht Pérez dat Veerman donderdag weer genoegen moet nemen met een plek op de bank. "Ik denk dat hij de pineut is. Schmidt vindt balans en betrouwbaarheid heel belangrijk, maar ik vind Joey Veerman heel betrouwbaar aan de bal."

Ook Kwakman gaat ervan uit dat Veerman donderdag niet als basisspeler in actie komt. "Ik denk dat Schmidt zegt dat hij al twee keer negentig minuten heeft gespeeld. Elke keer als zijn keuze aan ons uitlegt, gooit hij het op het fysieke. Dat is op zich wel lekker makkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen