Jong Ajax na spektakelstuk met negen (!) goals langs ADO

7 maart 2022, 21:49   Bijgewerkt: 7 maart 2022, 21:54

Giovanni Franken heeft een zeer teleurstellend debuut beleefd als hoofdcoach van ADO Den Haag. De na het ontslag van Ruud Brood doorgeschoven assistent ging met de Hagenaars pijnlijk ten onder op bezoek bij Jong Ajax. Na een vermakelijk duel stapte de Amsterdamse beloftenploeg met een 6-3 overwinning van het veld. ADO blijft daardoor slechts de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

ADO had geen antwoord op de aanvalsdrang van het sterke Jong Ajax, dat met onder meer Danilo, Mohamed Daramy en Mohammed Kudus aan de aftrap begon. Met twee treffers was het laatstgenoemde die de show stal bij Jong Ajax. Ook Danilo deelde in de feestvreugde en deed ADO met een treffer voor rust pijn. Bij de Hagenaars beleefde blessurepechvogel Ricardo Kishna een mooie avond, ondanks de nederlaag. Het voormalig jeugdproduct van Ajax scoorde tegen zijn oude werkgever.

Daar bleef het echter niet bij. Kudus verzilverde zijn hattrick na rust, nadat Naci Ünüvar voor de vierde Amsterdamse treffer had gezorgd. Tussendoor leek ADO via goals van Thomas Verheydt en Sem Steijn nog terug te komen in de wedstrijd, maar dat was buiten de Amsterdamse dadendrang gerekend. In de slotfase maakte Ünüvar vanaf elf meter met een panenka namelijk ook nog zijn tweede treffer van de avond, waardoor Emmen de vijfde plaats in de Eerste Divisie verstevigde.

Jong PSV - FC Emmen (1-3)

FC Emmen heeft de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie weer heroverd. De ploeg van coach Dick Lukkien kreeg weliswaar vroeg een tik te verwerken, maar trok na een spannende slotfase de overwinning over de streep. Daardoor wippen de Drentenaren weer over Excelsior heen, dat tevens nog een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Jong PSV kwam dankzij een treffer van Simon Colyn al na een kwartier op voorsprong, maar lang mocht de thuisploeg daar niet van genieten. Het was namelijk Fedde Leysen die de bal knullig in zijn eigen doel werkte, waardoor FC Emmen langszij kwam. De promotiekandidaat had een donderspeech nodig in de rust, zo bleek nadat Ole Romeny zijn ploeg een minuut na rust op voorsprong schoot na een slippertje achterin. Daarna kwam Emmen niet meer in de problemen. Een kwartier voor tijd gooide Rui Mendes het duel met een schot uit de draai in het slot.