WK-play-offs chaos: Polen en Zweden woest, uitstel duel Oekraïne

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 maart 2022 – Aan het einde van deze maand staan de play-offs voor tickets voor het WK in Qatar op het programma. Organisator FIFA is daarin wel in een chaotische situatie terechtgekomen en staat voor een puzzel met flink wat stukjes. Momenteel zijn twee landen namelijk zeer ontevreden over de huidige gang van zaken en wil Oekraïne uitstel hebben, wat weer in de knoop komt met de loting voor het WK.

WK-play-offs chaos: Polen en Zweden woest, uitstel duel Oekraïne

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Door de oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne ligt er een bom onder de play-offs. Rusland is voorlopig namelijk uitgesloten van internationaal voetbal, waardoor tegenstander Polen een vrijbrief zou krijgen. Rusland is echter nog niet definitief uit het toernooi gezet, want de oorlogssituatie kan nog veranderen. Dat leidt tot grote woede bij Polen, dat van mening is dat het schandalig is dat Rusland niet direct wordt geweerd.

Mocht de situatie wel zo blijven, dan stroomt Polen automatisch door naar de finale, waarin het Tsjechië of Zweden treft. Dat is volgens Zweden dan weer competitievervalsing. De Zweden zien liever dat de plaats van Rusland door een ander land wordt ingenomen om het zo eerlijk mogelijk te houden.

Lees ook: FIFPRO meldt overlijden van twee Oekraïense profvoetballers

Het grootste vraagstuk is echter de deelname van Oekraïne, dat op 24 maart tegen Schotland zou spelen. Oekraïne heeft door de oorlog bij de FIFA om uitstel van de wedstrijd gevraagd. Volgens de BBC heeft de FIFA daar gehoor aan gegeven en zal het dat snel officieel bekendmaken. De winnaar van dat duel speelt tegen Wales of Oostenrijk. 1 april is de loting voor het WK, wat alweer het volgende probleem oplevert.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd