Groningen wil profiteren van Rusland-chaos met eeuwig transfertarget

8 maart 2022, 22:40

FC Groningen lijkt als eerste club te willen profiteren van de spelers die door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland transfervrij zijn. De club is voor de zoveelste keer uitgekomen bij voormalig FC Emmen-speler Glenn Bijl. De back staat onder contract bij het Russische Krylia Sovetov, maar kan door de oorlogssituatie zijn contract laten schorsen.

RTV Noord meldt de interesse van FC Groningen, die zeker niet uit de lucht komt vallen. Toen Bijl nog onder contract stond bij Emmen, was hij al een zeer gewild transfertarget. Ondanks meerdere pogingen kwam het nooit tot een overstap. Bijl verkoos een contractverlenging bij Emmen boven het groen-wit van FC Groningen, maar desondanks is de interesse er nog altijd.

Bijl speelde dit seizoen elf wedstrijden voor Krylia en technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft aan dat het contact nog in de beginfase zit. Toch noemt hij het 'een interessante speler'. "We zijn nu aan het uitzoeken hoe de nieuwe regels precies zijn. Ik heb het ook nog niet met de technische staf besproken." Bijl speelde ook al in de jeugdopleiding van de Groningers.

Lees ook: Eredivisieclubs opgelet: dit zijn de interessantste Rusland-targets

Spelers uit de Russische competitie onderhandelen momenteel over hun contract met hun club. Als ze er voor 10 maart niet uitkomen, worden ze als speler zonder contract gezien. Groningen heeft dan tot 7 april om Bijl binnen te halen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen