Rechtszaak Promes later; slachtoffer wil zwaardere aanklacht

8 maart 2022, 18:42

De rechtszaak tegen Quincy Promes gaat op 31 maart aanstaande niet plaatsvinden. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de zaak wordt opgeschort. Het slachtoffer vindt de aanklacht van poging tot doodslag en zware mishandeling niet voldoende.

Een woordvoerder van het OM laat aan NU.nl weten dat er nu een artikel 12-procedure wordt gestart. Dat betekent dat het gerechtshof moet gaan beoordelen of Promes voor poging tot moord moet worden vervolgd. Als die beslissing is genomen, wordt een nieuwe datum voor de rechtszaak bekendgemaakt. Dat gaat dus sowieso niet 31 maart worden.

Promes (30) werd eind 2020 opgepakt omdat hij een neef zou hebben gestoken met een mes. De aanvaller stond destijds nog onder contract bij Ajax en zat twee dagen in hechtenis. Daarna vertrok hij naar het Russische Spartak Moskou en was hij gewoon met Oranje actief op het EK. De huidige bondscoach Louis van Gaal besloot hem vanwege alle commotie niet meer op te roepen.

In de zomer van 2020 zou Promes na een ruzie met zijn neef hebben gestoken met een mes. Dat leverde hem ernstig letsel aan zijn knie op. Afgelopen zomer liet het OM al weten dat er op basis van politieonderzoek de intentie was om de profvoetballer te vervolgen. Dat wordt nu dus nog even uitgesteld voor de geboren Amsterdammer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen