'Promes bekende steekpartij aan familie in geheime telefoontaps'

8 maart 2022, 20:30

Quiny Promes heeft met meerdere familieleden gesproken over zijn betrokkenheid bij de steekpartij. De profvoetballer bekende zijn daden in verschillende telefoongesprekken terwijl hij niet wist dat hij door de politie werd getapt.

Dat heeft Nieuwsuur bekendgemaakt nadat het tv-programma het strafdossier had ingezien. Promes zou in de nacht van de steekpartij, op 25 juli 2020, hebben gebeld met onder meer zijn vader, moeder en tante. Die gesprekken werden door de politie afgetapt en dat wist Promes niet. De speler van Spartak Moskou wordt verdacht van poging doodslag en zware mishandeling.

Lees ook: Rechtszaak Promes later; slachtoffer wil zwaardere aanklacht

Promes raakte zijn neef bij een ruzie met een mes in zijn knie. Uit het strafdossier blijkt echter dat Promes van plan was zijn neef dood te steken. Het was dat er andere familieleden tussen kwamen, zodat de schade relatief beperkt bleef. De neef van Promes hield wel blijvende schade aan zijn knie over en hoopt dat de aanklacht alsnog poging tot moord wordt.

De advocaat van het slachtoffer heeft inmiddels al gereageerd. "Het zijn bekentenissen van Promes zonder dat hij weet dat hij wordt opgenomen. Hij vertelt het aan zijn vader, zijn moeder en aan een tante. Hij is zelfs verontwaardigd dat zijn vader tussen hem en zijn neef is gesprongen." Promes heeft tot nu toe altijd ontkend, zijn advocaat heeft nog niet gereageerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen