Dit weten we over de Europese opponenten van Nederland

9 maart 2022, 12:13   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 08:46

De Conference League wordt komende donderdag hervat met de achtste finales. Daarin zijn nog liefst vier Nederlandse clubs actief. Voor Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse wachten stuk voor stuk monsterklussen om zich bij de laatste acht van het nieuwe clubtoernooi te voegen. FCUpdate.nl praat je bij over de vorm en de sterspelers van de opponenten.

Feyenoord

Het moge duidelijk zijn: het zat Feyenoord niet mee in de loting. Hoewel FK Partizan voor het grote publiek nauwelijks bekend is, maakt de Servische koploper indruk in eigen land. Partizan slikte onlangs pas de eerste nederlaag van het seizoen en is met Rode Ster Belgrado verwikkeld in een fraaie titelstrijd.

De defensie van Feyenoord zal vooral de Kaapverdische Portugees Ricardo Gomez goed in de gaten moeten houden. In veertig wedstrijden was de spits namelijk al liefst 27 keer trefzeker. Het goede nieuws voor Feyenoord is dat Gomez tijdens de eerste wedstrijd geschorst is. FC Twente-huurling Queensy Menig is ook bezig aan een sterk verblijf in het Balkanland. De buitenspeler staat al op tien treffers.

PSV

Ook PSV treft een lijstaanvoerder. FC Kopenhagen staat fier bovenaan in Denemarken en heeft drie punten meer verzameld dan naaste concurrent FC Midtjylland. Kopenhagen slikte dit seizoen pas twee nederlagen en is zodoende hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2019. Kopenhagen werd dertien keer Deens landskampioen.

Bij de Denen speelt Nicolai Jørgensen nog nauwelijks een rol van betekenis. De ex-Feyenoorder verruilde Kasimpasa onlangs voor een avontuur bij zijn oude club. Kopenhagen leunt op de kracht van het collectief en heeft niet één uitgesproken sterspeler. De Spaanse middenvelder Pep Biel staat tot dusverre op dertien goals en is daarmee clubtopscorer.

Lees ook: Dit zijn de selecties van Feyenoord en AZ

Vitesse

De meest bekende tegenstander werd aan Vitesse gekoppeld. Onder leiding van José Mourinho bereikte AS Roma de knock-outfase van de Conference League. In de Serie A blijft Roma vooralsnog erg wisselvallig. Met de zesde plaats is het nog altijd niet zeker dat de Romeinen ook komend seizoen in Europa te bewonderen zijn.

De defensie van Vitesse zal vooral Tammy Abraham in bedwang moeten houden. De van Chelsea overgekomen spits scoort er dit seizoen lustig op los en staat met dertien treffers in de top vijf van de Italiaanse topscorerslijst. Voor assists is hij mede afhankelijk van Rick Karsdorp. De rechtsback zal het treffen met Vitesse zien als een kans om zich in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal.

AZ

Tot dit seizoen wisten veel mensen niet eens van het bestaan van Bodø/Glimt. De Noorse landskampioen verdiende echter faam met een sensationeel 6-1 overwinning op het grote AS Roma. Mede daardoor overwinterde Bodø in Europa. Over de vorm van de Noorse topclub valt nog weinig te zeggen: het Scandinavische seizoen is nog niet van start gegaan.

Aanvaller Ola Solbakken maakte dit seizoen furore in de Conference League. In de groepsfase en de tussenronde was hij goed voor vijf doelpunten en drie assists.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen