Letsch onder de indruk van Roma en looft Special One Mourinho

9 maart 2022, 18:37

Thomas Letsch heeft erg veel zin in de dubbele ontmoeting van zijn Vitesse met AS Roma. De Duitse trainer weet dat de Arnhemmers boven zichzelf uit moeten stijgen om door te gaan. Toch heeft Letsch veel vertrouwen in zijn eigen manschappen.

"We moeten realistisch en nederig zijn", werd Letsch tijdens de persconferentie opgetekend door de NOS. "We spelen tegen AS Roma, een team dat ook zomaar in de Champions League had kunnen spelen. Niet lang geleden stonden ze nog in de halve finale van een Europees toernooi. Op individueel gebied is dat een ander niveau dan Vitesse, maar wij hebben al laten zien dat wij op dat niveau ook uit de voeten kunnen. Over twee wedstrijden is alles mogelijk, ook al zijn we de underdog."

Na de ongeregeldheden van de afgelopen weken speelt Vitesse donderdag in een uitverkocht huis. "Het is perfect dat we in een vol stadion spelen. De afgelopen weken moesten we het op een slechte manier over onze supporters hebben. Maar we moeten niet vergeten dat het dan over individuen gaat. Bij Europese wedstrijden was de sfeer hier goed. Nu spelen we na Tottenham Hotspur weer in een vol stadion tegen een topteam. Het is aan ons om dat op het veld te laten zien."

Letsch staat dus twee keer tegenover José Mourinho, die onder meer Real Madrid, Internazionale, Manchester United en Chelsea onder zijn hoede had. "Als ik bang zou zijn voor een ander team of andere trainer, dan zou ik niet geschikt zijn voor dit vak. Maar Mourinho is wel de Special One. Hij heeft veel prijzen gewonnen. Toen ik in 2010 naar de door Inter gewonnen Champions League-finale keek, had ik niet gedacht dat ik het jaren later tegen hem zou opnemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen