Bosz bewijst zichzelf én het Nederlandse voetbal goede dienst

9 maart 2022, 21:07

Een plek in de kwartfinale van de Europa League lonkt voor Olympique Lyonnais. De ploeg van Peter Bosz zette woensdagvond een grote stap richting de volgende ronde door met 0-1 te winnen van FC Porto. De VAR was de Fransen tot drie keer toe gunstig gezind.

Lyon plaatste zich voor de knock-outfase van de Europa League door in een groep met Rangers, Sparta Praag en Brøndby zestien punten in zes wedstrijden te veroveren. Porto begon het seizoen in de Champions League en eindigde in een groep met Liverpool, Atlético Madrid en AC Milan als derde. In de tussenronde overleefden de Portugezen een dubbel met Lazio. Lyon mocht die ronde als groepswinnaar overslaan.

In het Estádio do Dragão waren Porto en Lyon voor rust aardig aan elkaar gewaagd, al kregen de Fransen de betere mogelijkheden. Karl Toko Ekambi kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar slaagde er van dichtbij niet in om de bal in het doel te werken. De 0-1 viel na een uur alsnog. Na een lage voorzet van Moussa Dembélé rondde Lucas Paquetá knap af. Even leek het doelpunt te worden afgekeurd nadat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak, maar de video-scheidsrechter oordeelde dat er geen sprake was van buitenspel.

De VAR bleek een paar minuten later weer de reddende engel van de ploeg van Bosz. Paquetá kreeg in het eigen strafschopgebied tegen zijn arm, waarop José Sánchez Martínez de bal op de stip legde. Het was de scheidsrechter ontgaan dat de bal via de knie op de arm was gekomen, waar hij door de VAR fijntjes op werd geattendeerd. Na het zien van de beelden besloot de Spaanse arbiter de penalty te annuleren, tot grote opluchting van Lyon. Diep in blessuretijd greep de VAR voor de derde keer in het voordeel van de Fransen in: Porto maakte de 1-1, maar het bleek om een buitenspeldoelpunt te gaan.

Zo verschafte de ploeg van Bosz zich in Porto een uitstekende uitgangspositie voor de return, die volgende week donderdag in Lyon gespeeld. Ook voor het Nederlandse voetbal is het resultaat in het Estádio do Dragão goed nieuws. Portugal is immers de concurrent van Nederland op de coëfficiëntenranglijst. Porto heeft vanavond geen punten binnengehaald en dreigt bovendien Europees te worden uitgeschakeld.

Overige uitslag

Real Betis - Eintracht Frankfurt 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen