Dubbel gevoel NL: uitgeschakeld Sporting speelt gelijk bij City

9 maart 2022, 23:15

Manchester City heeft woensdagavond zonder problemen de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Engelse topclub kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Sporting CP. Dat was echter ruim voldoende voor een ticket voor de volgende ronde van het miljardenbal.

Na de 0-5 overwinning van City in Portugal was de return eigenlijk alleen maar om des keizers baard. Het leek de uitgelezen mogelijkheid voor Josep Guardiola om Oranje-international Nathan Aké weer eens speeltijd te geven. De verdediger ontbrak echter in de wedstrijdselectie vanwege een blessure. Guardiola besloot wel om Kevin De Bruyne rust te geven tegen de Portugese grootmacht.

In de eerste helft had de gastheer de wedstrijd onder controle en waren er genoeg mogelijkheden om de score te openen. Raheem Sterling was voornamelijk betrokken bij de gevaarlijke momenten van The Citizens, maar ook hij kon een 0-0 ruststand niet voorkomen. Het tweede bedrijf was vervolgens amper begonnen toen Gabriel Jesus dacht de 1-0 te maken. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

City bleef zoeken naar een treffer om de aanwezige fans alsnog te trakteren op een overwinning. Een van richting veranderd schot van Riyad Mahrez verdween net naast het Portugese doel en aan de overkant dook Sporting ineens op. De ingevallen routinier Scott Carson (36) hield Paulinho van scoren af. In de slotfase kwamen beide doelmannen niet meer in de problemen en zodoende bleef de brilstand op het scorebord.

Door de uitschakeling van Sporting zijn Benfica (Champions League), FC Porto en Braga (beide Europa League) nog in staat om punten voor de coëfficiëntranglijst te verzamelen. Benfica is de tegenstander van Ajax, Porto speelt tegen Olympique Lyon en Braga neemt het op tegen AS Monaco. Namens Nederland zijn naast Ajax natuurlijk ook nog Feyenoord, PSV, Vitesse en AZ van de partij in de Conference League.