Hoofdrolspeler Benzema steunt Mbappé: "Hij heeft de tijd"

9 maart 2022, 23:35

Karim Benzema heeft het meteen na de wedstrijd tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain opgenomen voor landgenoot Kylian Mbappé. De jongeling leek de grote man te worden tijdens de kraker in het Estadio Santiago Bernabéu, maar die eer ging naar de routiniet.

Na de 0-1 van Mbappé leek de wedstrijd lange tijd de kant van PSG op te vallen. Een hattrick van Benzema veranderde echter alles in de tweede helft. "Wij hebben vandaag laten zien dat we een geweldig team zijn. Mbappé is teleurgesteld, hij wilde schitteren. Maar hij is jong, hij heeft tijd", vertelde Benzema voor de camera van RMC Sport.

Zijn drie doelpunten bezorgden Benzema ook een persoonlijk succesje. "Ik ben erg trots dat ik in de top drie topscorers in de historie van Real Madrid sta. Maar dat betekent niet dat ik daar genoegen mee neem, ik wil blijven scoren. Real leeft altijd en wij geven nooit op. We moeten ook onze fans bedanken, die waren uitzonderlijk vanavond."

Doelman Thibaut Courtois, die met enkele reddingen ook een belangrijke rol speelde, was na afloop lovend over de spits. "Karim is de beste nummer negen ter wereld. Natuurlijk heeft Lewandowski dinsdag ook drie keer gescoord, maar daar zaten twee strafschoppen tussen. Benzema heeft ons vanavond laten zien waarom hij dit jaar de Ballon d'Or moet winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen