Feyenoord voorbereid: "Slot weet hoe het er hier aan toe gaat"

10 maart 2022, 09:55

De wedstrijd tussen FK Partizan en Feyenoord van vanavond (donderdag) is er een die Danko Lazovic met veel interesse zal volgen. De oud-aanvaller maakte op twintigjarige leeftijd de overstap van Partizan naar Feyenoord en keerde later in zijn loopbaan nog bij zijn oude liefde in Servië terug. Zijn voorkeur ligt vanavond dan ook bij de thuisploeg.

Het was 2003 toen Lazovic zijn geboorteland verruilde voor een avontuur bij Feyenoord. Te vroeg, zo blikte hij met De Telegraaf terug. "Het was mijn eerste club buiten Servië en daarnaast was er een flinke taalbarrière. Bij Partizan werd ik jarenlang behandeld als een kind van de club. Ik werd in de watten gelegd en de club liet dingen toe die ze niet hadden moeten toelaten. Bij Feyenoord werd ik keihard geconfronteerd met de realiteit van het echte profbestaan. Ik had het zwaar en worstelde er echt mee, ook omdat ik helemaal niet de status had waarop ik had gehoopt. Na een aantal maanden en wedstrijden werd dat makkelijker."

De Serviër kwam dan ook in een team terecht met veel toen nog jonge, talentvolle spelers. "Robin van Persie was niet alleen een fenomenaal talent, maar ook een onwijs goede gast. Het verraste me totaal niet dat hij een ster werd bij Arsenal en Manchester United. Misschien klinkt het overdreven, maar ik wist echt op de eerste training al dat deze jongen een grote carrière tegemoet ging", aldus Lazovic, die met meer grote namen samenspeelde. "Dirk Kuyt was de enige speler die ik ooit heb ontmoet die op alle posities kon spelen. Salomon Kalou was de jongste en het was duidelijk dat hij waanzinnige potentie had."

Sfeer

Ondanks dat hij met lof en bewondering sprak over zijn tijd bij Feyenoord, ligt het hart van Lazovic bij de tegenstander van vanavond. Hij stelde dat Partizan 'de beste fans ter wereld' heeft. "Maar dan nog zal die sfeer de Feyenoord-spelers niet verontrusten. Zij zijn gewend in een groot stadion en voor veel toeschouwers te spelen. En trainer Arne Slot was hier een paar jaar geleden nog als coach van AZ. Die weet hoe het er in Belgrado aan toegaat en zal zijn team helemaal voorbereiden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen