Basisplaats voor Toornstra: "Ze hebben me altijd weer nodig"

10 maart 2022, 09:52

2022 is nog niet het jaar van Jens Toornstra. De aanvoerder van Feyenoord speelde in de eerste seizoenshelft met regelmaat, maar kwam sinds de jaarwisseling pas tot één basisplaats. In het Conference League-bezoek bij FK Partizan van vanavond (donderdag) krijgt de 32-jarige middenvelder wél weer de kans om zich vanaf de aftrap te laten zien.

Toen ESPN opmerkte dat de aanvoerder aanschoof bij de persconferentie en daarom wel in de basis moet staan, kon Toornstra er niet om heen. "Het is niet aan mij om dat te vermelden, maar je kunt er wel vanuit gaan", lachte hij. De multi-inzetbare Feyenoorder zal naar alle waarschijnlijkheid de rol van de geschorste Guus Til achter de spits op zich nemen. Het andere alternatief Cole Bassett is voor de Conference League immers niet ingeschreven.

"Te weinig hè?", zei Toornstra met een glimlach over zijn basisplaatsen in dit kalenderjaar. Dat ziet hij echter niet als reden om bij trainer Arne Slot aan te kloppen. "Dat heb ik nog nooit gedaan, en je moet nooit te ver bij jezelf vandaan gaan. Ik doe gewoon mijn ding en hopelijk mag ik wel wat meer gaan spelen. Op trainingen geef ik altijd honderd procent, dan is het aan de trainer om me op te stellen of niet."

Daarbij heeft het verleden uitgewezen dat Toornstra zich vaker terug kon knokken in de basiself van Feyenoord. "Naarmate je ouder wordt, denk je wel steeds meer zo. Ik weet inmiddels wat ik kan en de trainer weet dat ook. Op een gegeven moment hebben ze me altijd weer nodig, denk ik dan. Tot nu toe komt dat uit. Laten we dat maar zo lang mogelijk volhouden."

Feyenoord trapt vanavond om 18:45 uur af in Belgrado voor de heenwedstrijd tegen FK Partizan. De tegenstander is de huidige koploper van de Servische competitie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen