Schmidt reageert op Oranje-suggestie Veerman: "Ligt niet bij mij"

10 maart 2022, 14:32

Roger Schmidt denkt dat Joey Veerman nog even geduld moet hebben voordat hij in beeld komt bij Oranje. De trainer van PSV ziet dat zijn aanwinst uitstekend bezig is bij de Eindhovenaren. Hij verwacht dat de verrichtingen van Veerman dan vanzelf opvallen in Zeist.

"Die beslissing ligt niet bij mij", opperde Schmidt voor de camera van ESPN. "Ik denk dat Joey een goede keuze heeft gemaakt met zijn stap naar PSV. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Natuurlijk is Joey een zeer getalenteerde speler met veel potentie. Zijn prestaties bij PSV zijn goed en dat moet hij volhouden. Dan zullen de mensen van de nationale ploeg het zeker overwegen om hem te selecteren."

Veerman streek in januari neer bij PSV en heeft de harten van veel fans van de Eindhovenaren inmiddels al gestolen. Tegen Heracles Almelo (3-1 overwinning) was hij trefzeker. Na afloop reageerde hij zelf op de geruchten over Oranje. "Laten we even rustig blijven", werd hij geciteerd door PSV-watcher Rik Elfrink. "Ik ben nog maar kort bij PSV. Hoeveel wedstrijden heb ik nou gespeeld? Het gaat erom om over een langere periode goed te spelen."

De 23-jarige Veerman speelde in het verleden een interland voor Oranje Onder-19. Vervolgens werd hij in 2019 door bondscoach Erwin van de Looi ook opgeroepen voor wedstrijden met Jong Oranje. Die duels liet hij vanwege een blessure aan zich voorbij gaan. Later gaf de ex-speler van FC Volendam en sc Heerenveen aan vanwege privéredenen niet in zou gaan op eventuele uitnodigingen voor de Nederlandse beloften.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen