Promes verdacht van drugshandel en deelname crim. organisatie

10 maart 2022, 15:54   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 17:17

Quincy Promes wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie, zo melden opsporingsbronnen aan De Telegraaf. Dat was de reden dat de dertigjarige aanvaller werd afgeluisterd door de politie. Dinsdag werd duidelijk dat Promes in meerdere afgetapte telefoongesprekken heeft bekend zijn neef te hebben gestoken.

Promes zou volgens bronnen samen met zijn familie geld hebben geïnvesteerd in een partij cocaïne. Het zou gaan om ruim vierduizend kilo aan wit poeder, die in april 2020 door Belgische politie in Antwerpen werd onderschept. De groothandelswaarde van de drugs lagen op 120 miljoen euro. De straatwaarde lag nog een stuk hoger.

Familieleden van Promes zitten in dezelfde zaak vast voor drugshandel en witwassen. De aanvaller zelf zou ook op de nominatie staan om aangehouden te worden. Maar dat is lastig, omdat Promes zich in Moskou bevindt. Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de nieuwe verdenking, terwijl advocaat Gerard Spong er niets over kan zeggen. "Ik weet van niets", luidt zijn korte reactie tegenover het nationale dagblad.

Het Openbaar Ministerie maakte deze week bekend dat Promes wordt vervolgd voor poging tot moord. De aanvaller zou in juli 2020 zijn neef met een mes in zijn knie hebben gestoken. In de door de politie afgeluisterde telefoongesprekken gaf Promes niet alleen zijn betrokkenheid toe, maar kwam ook naar voren dat hij zijn neef eigenlijk wilde doodsteken.

Lees ook: Dit is wat Quincy Promes precies heeft gezegd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen