Onana bespreekt vertrek: "Als ik daar nu aan denk, doet het al pijn"

10 maart 2022, 18:14

André Onana is van plan Ajax met opgeheven hoofd te verlaten. De 25-jarige doelman staat door de blessure van Remko Pasveer mogelijk tot het einde van het seizoen onder de lat bij de Amsterdammers en kan zodoende nog nog een belangrijke rol spelen. Daarna vervolgt Onana zijn carrière bij Internazionale, dat de keeper transfervrij overneemt van Ajax.

Onana leek tot het einde van zijn contract genoegen te moeten nemen met een reserverol, maar door een blessure van Pasveer heeft de doelman uit Kameroen nu een basisplaats. "Voor mijn schorsing was ik een belangrijke speler hier. Ik moet die rol nu opnieuw zien te vervullen. Maar niet per se 'meer dan ooit'. De club is altijd groter dan individuele spelers", aldus Onana in een interview met ESPN.

"Ik ben hier om het team te helpen. Zo veel als ik kan. Ik zal elke dag alles geven, op elke training. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage een aandeel zal hebben in het succes waar we naar streven aan het einde van het seizoen", vervolgt Onana, die liefst zeven jaar bij Ajax onder contract heeft gestaan. "Bij deze club ben ik een van de beste keepers ter wereld geworden. Het is mooi om daaraan te denken. Maar zoals ik altijd zeg: vooruitkijken is het allerbelangrijkste. Dus voor mij is het zaak om hier weg te gaan met een goed gevoel."

Hoewel Onana ervoor heeft gekozen om zijn contract bij Ajax niet te verlengen, neemt hij komende zomer met pijn in het hart afscheid van de Amsterdamse club. "Als ik deze stad verlaat, zal ik huilen. Zeker weten. Als ik daar nu aan denk, doet het al pijn. Het is niet makkelijk om de plek te verlaten waar je bent gegroeid als mens. Want Amsterdam heeft me zo geholpen. Deze club was fantastisch."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen