Feyenoord boekt zegerecord in Servië en doet denken aan 2002

10 maart 2022, 20:44   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 20:55

Na de nederlaag tegen AZ en het gelijkspel tegen FC Groningen namen de zorgen bij Feyenoord lichtjes toe. Maar in het heenduel met Partizan Belgrado speelden de Rotterdammers alle frustraties van zich af. Hoewel ze tweemaal op achterstand kwamen, werd er uiteindelijk met 2-5 gewonnen. Het vijfde doelpunt kwam op naam van Jens Toornstra. Een bijzondere, blijkt. 

Het is namelijk voor het eerst sinds september 1995 dat Feyenoord vijf keer heeft gescoord in een uitwedstrijd in een Europees hoofdtoernooi. Dat gebeurde op 14 september 1995 voor het laatst. Toen wonnen de Rotterdammers met liefst 0-7 op bezoek bij DAG Liepaja uit Letland. Regi Blinker was destijds de grote uitblinker met drie doelpunten. Donderdagavond was er in Servië een belangrijke rol weggelegd voor Toornstra. De routinier zette Feyenoord na twintig minuten op gelijke hoogte en bracht de stand na zeventig minuten op 2-5. 

Zegerecord

Ondanks de vroege achterstand in de eerste en tweede helft is het dus een heerlijk avondje geworden voor Feyenoord. De Rotterdammers zetten dankzij de 2-5 zege een grote stap richting de kwartfinales van de UEFA Conference League. Er lonkt dus een mooi vervolg van een toch al bijzondere campagne. De overwinning op Partizan Belgrado zorgt ook voor een nieuw record. Nog nooit wisten de Rotterdammers namelijk zo vaak (negen keer) te winnen in een Europees seizoen. Daarnaast naderen ze de top tien qua UEFA-punten en zijn ze dus op koers voor hun eerste Europese kwartfinale sinds 2002. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen