Pijnlijke cijfers: Vitesse had AS Roma moeten verslaan

10 maart 2022 – Vitesse ging donderdagavond in het heenduel van de achtste finale in de Conference League onderuit in eigen huis tegen AS Roma (0-1). Maar de Arnhemmers hadden cijfermatig gezien een veel beter optreden dan de Romeinen en hadden om die reden eigenlijk moeten winnen.

Pijnlijke cijfers: Vitesse had AS Roma moeten verslaan

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat blijkt uit cijfers van Opta Sports. Zo kwam Vitesse namelijk tot een expected goals-aantal van liefst 2,39 doelpunt, maar passeerde het AS Roma-keeper Rui Patricio uiteindelijk helemaal niet. Halverwege stond de teller zelfs al op twee virtuele treffers, waarbij in de tweede helft nog slechts 0,39 expected goal erbij kwam. Met name Loïs Openda had voor de pauze het vizier meermaals niet op scherp staan

AS Roma kwam over het hele duel in totaal tot 0,56 expected goal, waarvan ongeveer slechts een vijfde in het eerste bedrijf werd behaald. Desondanks kwam het op slag van rust via Ségio Oliveira op voorsprong, Ondanks dat de doelpuntenmaker werd weggestuurd, was het aantal expected goals in het tweede bedrijf voor beide ploegen ongeveer even hoog en trok AS Roma de zege over de minimale streep.

Daarnaast spraken er nog meer statistieken in het voordeel van Vitesse, dat dertien schoten (tegenover zes) produceerde. Ook qua schoten op doel (5 om 3) en balbezit (61% om 39%) deed Vitesse het beter dan de Romeinse opponent, maar in de allerbelangrijkste statistiek – namelijk doelpunten – delft de formatie van Thomas Letsch het onderspit.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd