Transferweekje: interesse voor Lang, Mbappé-nieuws op komst

12 maart 2022, 14:03

De transfermarkt is weliswaar alweer een tijdje weken gesloten, maar in de wandelgangen is het nooit stil. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Manchester United hoopt op Lewandowski

Bayern München moet volgens BILD haast maken met het verlengen van het contract van Robert Lewandowski. De doelpuntenmachine begint heeft nog geen nieuwe aanbieding gekregen en begint ongeduldig te worden. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2023 af. Mocht Lewandowski er onverhoopt niet uitkomen met Bayern München, dan staat Manchester United klaar om toe te slaan. Lewandowski wil voor de zomer duidelijkheid hebben over zijn toekomst. Als hij die niet krijgt, dan zou het Poolse fenomeen volgend seizoen zomaar in de Premier League te bewonderen kunnen zijn. Lewandowski is bezig aan zijn twaalfde seizoen in Duitsland. Namens Borussia Dortmund en Bayern München maakte hij liefst 305 doelpunten in 375 Bundesliga-wedstrijden. Dit seizoen staat de teller op 28 goals in 25 duels.

Trainersnieuws in de Eredivisie

De trainerscarrousel in de Eredivisie komt op stoom. Frank Wormuth gaat volgend seizoen aan de slag bij FC Groningen, Maurice Steijn wordt de opvolger van Henk Fraser bij Sparta Rotterdam en Kees van Wonderen staat op het punt zijn toekomst te verbinden aan sc Heerenveen. Een aantal clubs, waaronder PSV, is nog op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Willem II is ook op zoek, maar haast is geboden. De Tilburgers namen deze week namelijk afscheid van Fred Grim en willen iemand aanstellen die voor een schokeffect kan zorgen. Zeljko Petrovic wil Willem II 'best weer helpen', maar er staan meer kandidaten op het lijstje van de nummer vijftien van de Eredivisie. En moet SC Cambuur voor de laatste wedstrijden van het seizoen nog een nieuwe trainer aanstellen, nu Henk de Jong door fysieke klachten opnieuw uit de roulatie is?

Volop geruchten uit Barcelona

Bij geen club speelt momenteel meer op transfergebied dan bij FC Barcelona, dat deze week opnieuw volop het nieuws haalde. Zo wordt Erling Haaland nog altijd in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse topclub. Barça heeft vooral concurrentie van Manchester City, dat eveneens achter zijn handtekening aanzit. Verder richt Barça vooral de pijlen op transfervrije spelers. Fabrizio Romano meldde deze week dat de club bijna rond is met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398539/barca-heeft-bijna-beet-maar-tempert-euforie-door-wijnaldum-ervaring/,_blank,Andreas Christensen], die na dit seizoen gratis vertrekt bij Chelsea. Ook de naam van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/398721/romano-onthult-barca-salaris-mazraoui-concurrentie-van-bayern/,_blank,Noussair Mazraoui] zingt al weken rond in Camp Nou. Romano meldde vrijdag dat de Ajacied een jaarsalaris van vijf miljoen euro aangeboden heeft gekregen. Gaat Barça dan volledig op de transfervrije tour? Nee, volgens Sport zit de club namelijk ook achter Rafael Leao aan. De aanvaller van AC Milan is met acht goals en vier assists aan een sterk seizoen bezig in Italië en kan een stap hogerop gaan maken.

Waar ligt de toekomst van Lang?

Noa Lang staat er goed op bij de internationale scouts. De aanvaller, die tot de voorselectie van het Nederlands elftal behoort, is ook dit seizoen weer bezig aan een uitstekende campagne met Club Brugge en toont andermaal aan klaar te zijn voor een overstap naar een Europese topcompetitie. AC Milan was lang in de markt, maar is volgens Tuttosport van plan de voorkeur te geven aan Charles De Ketelaere. Aan andere interesse in de diensten van Lang echter geen gebrek. De buitenspeler staat volgens The Evening Standard namelijk al lange tijd op de verlanglijst van Arsenal. Ook Tottenham Hotspur zou de verrichtingen van de ex-Ajacied nauwlettend in de gaten houden.

Mbappé hard op weg naar Real Madrid

Kylian Mbappé was deze week te bewonderen in het stadion dat hij over een aantal maanden mogelijk zijn thuishaven mag noemen: het Estadio Santiago Bernabéu. Met Paris Saint-Germain werd de Franse aanvaller door Real Madrid uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. De pijn van de uitschakeling werd voor Mbappé verzacht door het grootse onthaal dat hij kreeg van het Madrileense publiek. Na afloop van de wedstrijd zouden de onderhandelingen tussen het kamp-Mbappé en Real Madrid in een stroomversnelling zijn geraakt. Marca beweert dat de verwachting is dat de pijlsnelle aanvaller volgende week zijn toekomst definitief verbind aan de club uit de Spaanse hoofdstad. Mbappé gaat bij De Koninklijke naar verluidt jaarlijks 25 miljoen euro netto verdienen en krijgt bovendien een tekenbonus tussen de 60 en 80 miljoen euro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen