Zelf prutsend Ajax ontvangt kleine opsteker uit Portugal

12 maart 2022, 12:26

Ajax heeft het zichzelf vrijdagavond ontzettend lastig gemaakt, maar het ging er uiteindelijk toch met de drie punten vandoor tegen Cambuur. Dat kan Champions League-opponent Benfica niet zeggen. De Portugezen waren ook aan het prutsen in eigen land, maar kwamen niet verder dan 1-1 tegen Vizela.

Met alle grote namen in de basis moest Benfica eigenlijk wel winnen van nummer veertien Vizela. Dat werd echter binnen tien minuten een stuk complexer gemaakt door Adel Taraabt die een vroege rode kaart pakte. Ondanks dat het met tien man speelde, was het wel de betere ploeg. Toch opende Vizela de score na een goed uur en leek het op weg naar een stunt.

Henrique Araujo voorkwam de nederlaag een kwartier voor tijd, maar het is geen lekkere generale repetitie voor Benfica, dat nu de titel in ieder geval uit het hoofd kan zetten. Dinsdag komt het op bezoek bij Ajax na eerder met 2-2 gelijk te hebben gespeeld tegen de Amsterdammers.

Atlético wint wel

In Spanje heeft Atlético Madrid wel een zege geboekt. Het kwam al snel op voorsprong door een goal van Joao Felix. Net voor rust maakte Alvaro Negredo gelijk, maar Rodrigo de Paul kroonde zich tot matchwinner. Zo gaat het (tijdelijk) weer over FC Barcelona heen en is het gat met de koploper Real Madrid twaalf punten. In België heeft koploper Union St. Gilloise met 1-4 gewonnen van Leuven, door een hattrick van Deniz Undav.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen