Dit is waarom Mauro Júnior een Nederlands paspoort aanvraagt

12 maart 2022, 09:44

Mauro Júnior gaat in de zomer een Nederlands paspoort aanvragen. Daardoor zou hij straks kunnen worden opgeroepen voor Oranje. Maar dat is niet het belangrijkste motief voor de Braziliaanse speler van PSV om de Nederlandse identiteit te bemachtigen.

In Braziliaanse media liet Mauro Júnior zich deze week ontvallen dat hij nog altijd hoopt voor de Seleção uit te komen. Oranje is dus zijn plan B. "Hij heeft zo z'n redenen om het paspoort aan te vragen. En ik denk niet uitkomen voor Nederland zijn hoofdreden is", vertelt trainer Roger Schmidt tegen de NOS. "Hij moet zich focussen op z'n spel en dan zullen we zien of het nationale team ooit in beeld komt en of dat dan bij de Seleção of Oranje is. Het zou mooi zijn, want iedereen hier in Eindhoven houdt van Mauro. Hij speelt met een grote leeuw op z'n rug en die zit ook in z'n hart."

Richard Mettes, die een kantoor in Brazilië heeft waarmee hij Braziliaanse voetbaltalenten begeleidt (onder wie Mauro Júnior), weet waarom de PSV'er een Nederlands paspoort wil. "Zowel voor Mauro als voor PSV is dat een goed iets, omdat het de kansen op de markt vergroot", vertelt hij. In een aantal Europese competities is het zo dat clubs een maximaal aantal spelers van buiten de EU in hun selectie mogen hebben. "Het opent dus deuren in de Europese competities. En mocht hij ooit gevraagd worden voor Oranje, dan zal hij daar natuurlijk goed over nadenken."

Mauro Júnior is dit seizoen van middenvelder omgeturnd tot vleugelverdediger. Zowel op de links- als rechtsbackpositie blijkt de Braziliaan prima uit de voeten te kunnen. "Dat zag ik niet aankomen, maar voor zo'n jongen is het natuurlijk goud", zegt Dennis Haar, zijn voormalig trainer bij Jong PSV. "Aan het begin had ik mijn twijfels over zijn verdedigende kwaliteiten. Dat hij goed is aan de bal geloof ik wel. Maar hij wordt ook steeds agressiever, komt beter in z'n duels en is nog lang niet uitgeleerd, dus kan nog een hoger niveau aantikken."

Haar sluit niet uit dat Mauro Júnior in de toekomst het Nederlands elftal haalt. "Waarom niet? Hij heeft de juiste mentaliteit, het voetballend vermogen, de passie en de beleving. Ik denk dat elk nationaal team van het land waar hij een paspoort van aanvraagt daar iets aan heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen