Trots overheerst bij Cambuur na de net-niet-stunt tegen Ajax

12 maart 2022, 10:32   Bijgewerkt: 12 maart 2022, 10:47

SC Cambuur was vrijdagavond dicht bij een stunt tegen Ajax. De club uit Leeuwarden knokte zich knap terug van een 0-2 achterstand, maar moest door een werelddoelpunt van Ryan Gravenberch toch zijn meerdere erkennen in de Eredivisie-koploper. Bij waarnemend trainer Pascal Bosschaart overheerst na de 2-3 nederlaag vooral trots.

"Net niet", luidt de korte conclusie van Bosschaart voor de camera van ESPN. "Ik denk dat we ontzettend trots kunnen zijn. We hebben de eerst helft een tactiek gehanteerd die we nooit hanteren. Daar hebben we supergoed op getraind, maar door een individuele fout lag de bal al na twee minuten in het mandje. Dan kan de tactiek min of meer overboord worden gegooid."

Cambuur incasseerde aan het einde van de eerste helft ook een tweede tegendoelpunt. "In de rust hebben we geprobeerd de scherpte en het geloof terug te krijgen en in de tweede helft zijn we heel goed teruggekomen tot 2-2", aldus Bosschaart, die stelt dat de Leeuwarders na rust 'met het hart' hebben gespeeld. Via Issa Kallon kwam Cambuur vroeg in de tweede helft terug tot 1-2, waarna Patrick Joosten tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Even leek Cambuur een punt over te houden aan de ontmoeting met Ajax, maar Gravenberch verpestte het Leeuwarder feestje. "Zuur", stelt Bosschaart. "We kunnen in ieder geval trots zijn op deze wedstrijd, op de veerkracht die we hebben getoond."