Hij is terug! Eriksen met fraaie assist beslissend voor Brentford

12 maart 2022, 17:55

Twee weken na zijn officiële rentree beleefde Christian Eriksen zaterdagmiddag opnieuw een schitterend moment. Met zijn eerste assist hielp hij Brentford aan drie belangrijke punten tegen het Burnley van Wout Weghorst. Brentford zou de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 winnen. 

Het was de 85e minuut en de degradatiekraker leek op een doelpuntloze remise af te stevenen toen Eriksen aan de linkerkant aan de bal kwam. De Deen liep iets op en legde de bal vervolgens perfect op het hoofd van spits Ivan Toney. De clubtopscorer verzilverde die mogelijkheid en zorgde daarmee dat Eriksen voor het eerst sinds het drama op het EK van afgelopen zomer weer bij een doelpunt betrokken was.

Overigens zou de score in de extra tijd ook nog oplopen tot 2-0, toen Nathan Collins in zijn eigen zestien een overtreding begin. De verdediger van Burnley kon gaan douchen en Toney kreeg van elf meter de kans om ook nog zijn tweede van de middag te maken. Dat deed de spits, die daarmee nu op elf treffers staat. Dankzij hem en Eriksen kon Brentford dus voor de tweede keer op rij drie punten bijschrijven.

In de strijd tegen degradatie waren dat overigens ook drie enorm belangrijke punten. Met de tweede zege op rij staat Brentford nu op plek vijftien, negen punten boven de streep, en is het voorlopig dus veilig. Voor het Burnley van Weghorst, die na 67 minuten naar de kant werd gehaald, geldt dat nog lang niet. De ploeg blijft de nummer achttien van de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen