Rode kaart leidt tot irritatie: "Bij Antony gebeurde er niks"

12 maart 2022, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De rode kaart voor Souffian El Karouani was na iets meer dan een kwartier spelen een doorslaggevend moment in het duel tussen FC Groningen en NEC. De linksback kwam hoofd tegen hoofd te staan met Jörgen Strand Larsen en maakte vervolgens een beweging die als kopstoot kon worden uitgelegd. Het moment bracht in de rust een discussie op gang in de studio van ESPN.

Daar maakte presentator Jan Joost van Gangelen om te beginnen duidelijk dat hij zich aan beide spelers ergerde. "Dat achterlijke gedoe met de koppen tegen elkaar. Dan ben je toch een uilskuiken?" Kees Kwakman sloot zich daar direct bij aan. "Strand Larsen lokt hem uit door de bal tegen 'm aan te tikken, maar waarom dan die stoerdoenerij? Het slaat helemaal nergens op."

Daarbij ging het nog niet over de beslissing om El Karouani met rood te bestraffen (en Strand Larsen met geel). Kwakman wees erop dat natrappen of -slaan op andere momenten dit seizoen niet met rood werd bestraft, omdat 'de intensiteit niet hoog genoeg was'. "Ik word moe van die willekeurige interpretatie", gaf Mario Been hem gelijk. "Bij Antony hebben we dit ook een paar keer gezien en dan gebeurde er niks. Het is vaak meten met twee maten."

Met een man minder speelde NEC overigens nog een prima eerste helft. Kort na de rode kaart kwam FC Groningen op een 2-1 voorsprong, uitgerekend via Strand Larsen, maar door doelpunten van Lasse Schöne en Magnus Mattsson gingen de Nijmegenaren met een 2-3 voorsprong de rust in. 

Zie ook: Video: veel discussie na dubieuze rode kaart El Karouani

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen