Schutterende Scherpen leidt zege Brugge in; Milan neemt afstand

12 maart 2022, 22:39

Club Brugge kon zaterdagavond drie punten bijschrijven na het bezoek aan laagvlieger KV Oostende. De ploeg van Alfred Schreuder, nog altijd de nummer twee van de Belgische Pro League, was met 1-3 te sterk. Daarbij kreeg het echter wel wat hulp van een andere Nederlander: de aan Oostende verhuurde Kjell Scherpen ging twee keer opzichtig in de fout.

Bij de openingstreffer van aanvaller Sargis Adamyan zag Scherpen er al niet gelukkig uit, al kon hij er dit keer nog weinig aan doen. Na een halve ingreep van een ploeggenoot rolde de bal onder zijn lichaam door, waarna de Armeniër de score kon openen. Frederik Jakel maakte namens Oostende gelijk, maar even later kon Adamyan opnieuw toeslaan. Dit keer ging Scherpen beslist niet vrijuit: hij nam een terugspeelbal verkeerd aan, waardoor Brugge kon onderscheppen en voor de tweede keer op voorsprong kwam. 

Na rust werd het zelfs nog erger voor de voormalig Ajax-doelman, die momenteel gehuurd wordt van het Engelse Brighton. Hij liet zich verrassen door een inzet van Andreas Skov Olsen en werkte de bal dit keer zelf zijn eigen doel in. Het zou uiteindelijk een 1-3 nederlaag betekenen, die Scherpen ongetwijfeld snel zal willen vergeten.

Aan de kant van het normaal flink Nederlands getinte Club Brugge was er overigens alleen kort speeltijd voor Noa Lang. Of hij hier echt blij mee geweest zal zijn, is echter de vraag. Na een akkefietje met coach Schreuder begon de aanvaller vandaag op de bank, wat volgens Belgische media een 'flink bekoelde relatie' tussen de twee aantoonde. 

Lees ook: Belgen trekken conclusie: 'relatie Schreuder en Lang flink bekoeld'

AC Milan - Empoli 1-0

In de Italiaanse Serie A heeft ook titelkandidaat AC Milan goede zaken gedaan. Een vroeg afstandsschot van Pierre Kalulu leverde tegen laagvlieger Empoli de enige treffer van de wedstrijd op. Dat was voor de koploper genoeg om rivaal en titelconcurrent Internazionale op vijf punten afstand te zetten. Inter kan dat verschil echter goedmaken in de twee wedstrijden die het nog tegoed heeft. Morgen (zondag) gaat de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries op bezoek bij Torino. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen