sc Heerenveen en RKC delen de punten na bloedeloos duel

12 maart 2022, 23:11

RKC en Heerenveen hielden elkaar zaterdag in evenwicht in het Mandemakers Stadion. Na een weinig enerverende wedstrijd werd het 0-0. Beide ploegen schieten hier niets mee op en snakken na een slechte reeks naar een overwinning.  

SC Heerenveen moest het doen zonder de zieke Amin Sarr en Tibor Halilovic, maar speelde met de teruggekeerde Joost van Aken in de basis. De uitploeg begon voortvarend aan de wedstrijd, met kleine kansen voor Sven Van Beek en Anthony Musaba. Hierna kwam RKC meer in de wedstrijd en creeërde het kansen via Shawn Adewoye en Jens Odgaard. Die laatste schoot in het zijnet, waar hij had af moeten geven op de vrijstaande Michiel Kramer. Veel meer zat er voor beide ploegen niet in voor de rust. 

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Musaba probeerde het een aantal keren voor SC Heerenveen, maar schoot over en op een verdediger.  Namens RKC probeerde Jens Odgaard het na een uur van afstand, maar zijn schot was makkelijk houdbaar voor Erwin Mulder. Toch leek Nick Bakker SC Heerenveen twintig minute voor rust volledig uit het niets op voorsprong te schieten, maar na een acrobatische uithaal raakte hij de lat. 

De wissels aan beide kanten hadden weinig effect op het spel, er kwam maar geen tempo in de wedstrijd. Juriën Gaari was in de blessuretijd nog dichtbij namens RKC, maar zijn kopbal ging op de bovenkant van de lat. 

Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon: met een 0-0 stand. Beide ploegen schieten hier niets mee op en moeten zich zorgen maken over de slechte vorm waarin ze verkeren. Daarnaast is het voor zowel RKC als Heerenveen hopen dat de concurrentie zondag geen punten pakt. 

Opstellingen en spelersbeoordelingen

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 7, Luuk Wouters 5.5 (61. Saïd Bakari 6) , Ahmed Touba 6, Melle Meulensteen 6.5, Shawn Adewoye 6 (87. Roy Kuijpers -) , Juriën Gaari 6.5, Richard van der Venne 6.5 (79. Finn Stokkers -), Vurnon Anita 6.5, Achraf El Bouchatoui 6 (61. Iliass Bel Hassani 5) , Michiel Kramer 5, Jens Odgaard 6

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6.5, Rami Kaib 5.5, Nick Bakker 6, Sven van Beek 6, Milan van Ewijk 5.5, Joost van Aken 5.5, Thom Haye 6, Anass Tahiri 6.5 (87. Nicolas Madsen -) , Siem de Jong 6.5 (75. Rami Al Hajj -), Anthony Musaba 6.5 (79. Filip Stevanovic -), Sydney van Hooijdonk 5.5

Man van de wedstrijd: Etienne Vaessen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen