Onrust bij Ajax-opponent Benfica: "We willen eerlijke arbitrage"

13 maart 2022, 13:00

Benfica heeft vrijdag gelijkgespeeld tegen laagvlieger Vizela. Dat had onder meer te maken met een vroege rode kaart na ingrijpen van de VAR. Benfica is woedend en beweert structureel tegengewerkt te worden door de arbitrage in Portugal. De club geeft dan ook aan onderzoek te doen naar de oorzaak hiervan.

Dat geeft Benfica aan in een nieuwsbrief. 'De VAR heeft ons dit jaar al minimaal negen punten gekost. Er is genoeg aanleiding om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de zoveelste puinhoop in Estadio Da Luz. We zullen wel weer een voorspelbare reactie krijgen van de scheidsrechterscommissie, die dingen verdedigt die niet te verdedigen zijn.'

'Het enige wat wij willen is eerlijke arbitrage, als dat al niet te veel gevraagd is. Het is een stormvloed aan slechte VAR-beslissingen in ons nadeel. Echt niemand begrijpt waarom er vrijdag een rode kaart is gegeven.' Na zeven minuten ging Adel Taarabt op de voet van zijn tegenstander staan en kon hij vertrekken.

Dinsdag krijgt Benfica niet te maken met Portugese arbitrage, maar met een Spaanse scheidsrechter. Carlos Del Cerro Grande heeft de leiding over het duel met Ajax. De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Lees ook: Ajax krijgt tegen Benfica arbiter met goede en slechte ervaringen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen