Heerlijke goal helpt Barça-vrouwen zonder Martens aan titel

13 maart 2022, 15:58

De vrouwenploeg van FC Barcelona is erin geslaagd zich tot kampioen van Spanje te kronen. De topclub, die het zonder de aan haar dijbeen geblesseerde Lieke Martens moest stellen, versloeg aartsrivaal Real Madrid in eigen huis met 5-0. Daardoor is Barça ruim voor het einde van de competitie kampioen.

Met nog zes speelronden te gaan is FC Barcelona niet meer te achterhalen op de ranglijst. De topclub is nog zonder puntenverlies en was al 136 keer trefzeker. Bovendien kreeg de ploeg van Lieke Martens slechts zes goals om de oren. Ook tegen Real Madrid hield Barça de poorten achterin gesloten. Zelf scoorde de thuisploeg vijf keer.

Alexia Putellas groeide met twee treffers uit tot vrouw van de wedstrijd. Ook Patricia Guijarro, Babett Peter (eigen doelpunt) en Jennifer Hermoso waren trefzeker bij de Catalaanse ploeg. Daardoor prolongeerde Barça de landstitel in Spanje. De club werd voor de derde keer op rij kampioen en schreef de hoofdprijs in totaal zeven keer op de naam.

Martens was vanwege een dijbeenblessure niet van de partij. De linksbuiten van het Nederlands elftal was dit seizoen in twintig duels goed voor zeventien doelpunten en twaalf assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen