Slot zet Dessers-deur op een kier ondanks 'te hoge vraagprijs'

14 maart 2022, 07:55

Arne Slot hoopt dat er een manier wordt gevonden om Cyriel Dessers komende zomer over te nemen van KRC Genk. De Belgische spits wordt dit seizoen gehuurd en bezorgde Feyenoord met zijn doelpunten al een karrenvracht aan doelpunten. Tegen PEC Zwolle luisterde hij zijn basisplaats op met de winnende treffer: 1-2.

Het roept de vraag op of Feyenoord Dessers komende zomer definitief moet inlijven. Volgens technisch directeur Frank Arnesen is dat echter niet mogelijk, omdat KRC Genk na het sluiten van de huurdeal een optie tot koop van boven de vier miljoen euro afsprak. Dat bedrag is voor Feyenoord vooralsnog te gortig, zeker voor een spits die geen onbetwiste basiskracht is.

De vraagprijs voor Dessers zou dus moeten zakken om Dessers aan boord te halen, beseft ook coach Arne Slot. "Maar wie weet, soms kan het via een omweg", aldus de coach in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kijk, voor een topclub is vier miljoen voor een spits op zich niet veel, maar ik lees de laatste tijd berichten dat wij vaak concurreren om spelers met bijvoorbeeld FC Groningen. Om jeugdspelers van vijftien jaar, maar ook eerder om Walemark, Irandust en Abraham. Dat is de realiteit van Feyenoord."

Dessers overlegt dit seizoen fenomenale statistieken in de punt van de Rotterdamse aanval. In de Eredivisie kwam hij, voornamelijk als invaller, tot zes doelpunten. In alle competities staat de teller van de spits deze jaargang op twaalf treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen