Telegraaf: Willem II kiest voor Hofland na 'nee' van Petrovic

14 maart 2022, 10:08   Bijgewerkt: 14 maart 2022, 18:30

Kevin Hofland wordt de nieuwe coach van Willem II, zo weet De Telegraaf. Het nieuws wordt bevestigd door het Brabants Dagblad. De voormalig hoofdcoach van Fortuna Sittard wordt de opvolger van de vorige week ontslagen Fred Grim. Hofland kwam in beeld bij de Tilburgers nadat de degradatiekandidaat een 'nee' te horen kreeg van droomkandidaat Zeljko Petrovic.

Petrovic bedankte, net als John van den Brom, deze week voor de eer om aan de slag te gaan als hoofdcoach. Afgelopen seizoen werd Petrovic aangesteld als opvolger van de ontslagen Adrie Koster, die er niet in slaagde de Tilburgers uit de gevarenzone te houden. Petrovic werd opgepikt als assistent bij Feyenoord en gidste zijn ploeg in de laatste speelronde naar de veilige vijftiende plaats. Een langer verblijf zat er niet in voor Petrovic: hij werd opgevolgd door Grim.

Na een sterke start van de competitie beleefde Willem II de laatste maanden een vrije val op de ranglijst. Dat kostte Grim vorige week zijn baan. Direct werd Petrovic in verband gebracht met een tweede termijn, maar daar gaat hij dus niet op in.

In Hofland is de geschikte opvolger van Grim gevonden. De voormalig verdediger debuteerde als hoofdcoach bij Fortuna Sittard, maar werd daar ontslagen. Vorig seizoen kreeg hij ook zijn ontslag bij VfL Wolfsburg, waar hij als assistent van Mark van Bommel aan de slag was gegaan. Hofland trok op 25 oktober de deur bij zijn oud-werkgever achter zich dicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen