Wordt SC Cambuur verplicht Henk de Jong te vervangen?

14 maart 2022 – Foeke Booy neemt niet plaats op de bank bij SC Cambuur nu Henk de Jong de rest van het seizoen uit de roulatie is. Of de Leeuwarders verplicht worden een nieuwe trainer aan te stellen, is nog onduidelijk.

Wordt SC Cambuur verplicht Henk de Jong te vervangen?

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Cambuur maakte vorige week bekend dat De Jong een stapje terugdoet. De trainer heeft te maken in een terugval in het herstel van een cyste in zijn hoofd, waardoor hij niet op honderd procent kan functioneren. De komende tijd gaat De Jong zich richten op zijn herstel en gezondheid. Bij de start van het nieuwe seizoen hoopt hij volledig fit te zijn.

Tot die tijd zal De Jong moeten worden vervangen, maar de andere leden van de technische staf beschikken niet over de juiste trainerspapieren. Booy wel, maar hij heeft niet de intentie om op de bank plaats te nemen. "Als we ervoor kiezen om er een trainer bij te halen dan moet het een keuze zijn die inhoudelijk hout snijdt. We gaan niet wat doen om het doen", zegt hij tegen Voetbal International.

Cambuur heeft op dit moment nog met geen enkele trainer gesproken. Het is ook nog maar de vraag of dat gaat gebeuren. Mogelijk wordt er dispensatie verleend door de CBV en KNVB, waardoor de Leeuwarders niet verplicht zijn om tot het einde van het seizoen een gediplomeerde trainer aan te stellen. "Ik heb contact gehad met de CBV, hen is wel duidelijk dat er bij ons sprake is van overmacht. Zij gaan dat intern bespreken en welk advies daaruit komt rollen richting de KNVB is afwachten."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd