De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Benfica

15 maart 2022, 07:45   Bijgewerkt: 15 maart 2022, 14:07

Ajax hoopt zich dinsdagavond ten koste van Benfica te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Erik ten Hag had daags voor de kraker in ieder geval goed nieuws. Hij kan namelijk beschikken over een, op de bekende blessures na, volledig fitte selectie. Jurriën Timber, Noussair Mazraoui én Edson Álvarez zijn fit genoeg om te starten. FCUpdate.nl verwacht hen daarom aan de aftrap. 

Waar Ten Hag in de eerste seizoenshelft grotendeels met een vaste elf werkte, moest hij de laatste weken opvallend vaak wisselen. Ook op bezoek bij SC Cambuur kon de oefenmeester niet starten met zijn sterkste elf. Lisandro Martínez ontbrak wegens een schorsing, terwijl Timber uit voorzorg aan de kant werd gehouden. Timber, misschien wel dé revelatie bij Ajax dit seizoen, kampte de afgelopen weken met pijntjes. Maar Ten Hag nam tijdens zijn persconferentie naar aanleiding van de kraker tegen Benfica de twijfels over zijn verdediger weg. Hij is fit en kan 'gewoon' starten. 

Lees ook: Ten Hag komt met blessure-update en vindt Ajax niet uit vorm

Dat geldt dus ook voor Mazraoui. De Marokkaanse verdediger had in Leeuwarden weliswaar al een basisplaats, maar werd na het uur vervangen door Devyne Rensch. Mazraoui lijkt nu wel fit genoeg om negentig minuten te kunnen spelen. In de verdediging keert ook Martínez terug na zijn schorsing tegen SC Cambuur. Op het middenveld heeft Ten Hag door de rentree van Álvarez een luxeprobleem. Álvarez ontbrak afgelopen vrijdag nog wegens ziekte. De Mexicaan keert normaliter direct terug aan de aftrap. Dat zal dan ten koste gaan van Davy Klaassen. 

Na zijn glansoptreden in Leeuwarden lijkt Ryan Gravenberch immers niet uit de basiself weg te denken. In de heenwedstrijd tegen Benfica begon hij nog op de bank. Voorin hoeven we geen verrassingen te verwachten. Dusan Tadic en Antony vormen de flanken, terwijl Sébastien Haller de voorzetten tot doelpunten moet zien te promoveren. Dat deed hij vooralsnog al elf keer in de Champions League. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Martínez, Blind, Álvarez, Gravenbech, Berghuis, Antony, Haller en Tadic. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen