Uitspraak CAS: Spartak Moskou baalt, nationale ploeg blijft hopen

15 maart 2022, 17:07

De uitsluiting van Russische teams in de Europese clubcompetities blijft van kracht. De nationale voetbalbond van Rusland ging tegen die schorsing in beroep bij het sporttribunaal CAS, maar kreeg dinsdag te horen dat de schorsing niet teruggetrokken wordt. 

Dat is in het bijzonder slecht nieuws voor het Spartak Moskou van Quincy Promes. De club zou het in de achtste finale van de Europa League opnemen tegen RB Leipzig, maar ziet het Europese seizoen hier dus stranden. Leipzig is daarmee zonder te spelen door naar de kwartfinale. Spartak Moskou was de enige overgebleven Russische ploeg die nog actief was in Europa. 

Over de maatregel van de FIFA om ook de nationale ploeg van Rusland te schorsen, zal later uitsluitsel volgen. Dit omdat het CAS voor nu alleen een voorlopige uitspraak deed en de kwestie de komende weken nog uitvoeriger zal bestuderen. De Russen mogen dus nog wel hopen op deelname aan de play-offs voor het WK van 2022, waarin het eigenlijk Polen zou treffen.

De straffen tegen de Russische clubs en het nationale elftal hebben uiteraard te maken met de Russische inval in Oekraïne. De FIFA en UEFA wilde niet direct tot uitsluiting over gaan, maar hebben dit uiteindelijk toch gedaan. Hier kwam de nodige druk van buitenaf bij kijken. Zo gaven Polen en ook Tsjechië en Zweden (de mogelijke latere tegenstanders van Rusland in de play-offs) al aan niet tegen Rusland te zullen spelen, ongeacht de beslissing van de FIFA. 

Lees ook: Aanvoerder wil niet bij selectie Rusland: "Veel familie in Oekraïne"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen