Marciano eerste doelman bij Feyenoord: "Sta nu niet te springen"

15 maart 2022, 21:04
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ofir-marciano">Ofir Marciano zal de komende periode de eerste keuze onder de lat zijn bij Feyenoord. Justin Bijlow kampt met een blessure, die volgens de vooruitzichten wel eens lang zou kunnen gaan duren. De Israëlische reservedoelman liet afgelopen weekend tegen PEC Zwolle al zien klaar te zijn voor zijn nieuwe rol.

Pas een dag voor die wedstrijd hoorde Marciano dat hij zich klaar moest maken voor een basisplaats. "Dat is meteen de uitdaging in deze job: klaar staan als het team je nodig heeft", zo zei hij achteraf, geciteerd door Voetbal International. "Dat doe je door hard te trainen, met de andere keepers en de trainers. That keeps me on my toes. Als er op mij een beroep wordt gedaan zal ik er klaar voor zijn. Altijd, scherp."

En die kans lijkt er nu dus voor een langere periode te gaan komen. "Ik sta nu niet te springen, want ik gun Justin dit niet. Hij is ontzettend belangrijk voor Feyenoord en voor mij. Justin is de nummer één van Nederland, ik van Israël. Door samen te trainen, maken we elkaar sterker. We hebben een goede band. Als je dan een echt team bent, zoals dit Feyenoord is, valt het zwaar als iemand geblesseerd raakt."

Marciano put voldoende vertrouwen uit zijn rol als eerste keeper bij Israël en zijn voorgaande invalbeurten bij Feyenoord. "Wat natuurlijk ook een rol speelt, is dat ik vooraf wist hoe mijn situatie zou zijn. Ik kwam als tweede keeper achter Justin, dus dan weet je waar jij je op moet focussen. Ik heb twee doelen gesteld: Justin helpen en zelf een nog betere keeper worden. Vandaar dat ik er klaar voor was toen ik moest gaan spelen."

Als de blessure van Bijlow inderdaad zo ernstig blijkt als nu gevreesd - woensdag volgt een second opinion - dan staat Marciano direct een week met twee mooie wedstrijden te wachten. Donderdag ontvangt Feyenoord FK Partizan in de return van de achtste finale van de Conference League en drie dagen later gaat het in Amsterdam op bezoek bij aartsrivaal Ajax. 

Lees ook: 'Paniek bij Feyenoord: met spoed op zoek naar vervanger Bijlow'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen