Ajax ziet CL-droom uiteenspatten na enorme flater van Onana

15 maart 2022, 23:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd om de laatste acht van de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in de eigen Amsterdam ArenA heer en meester tegen een matig Benfica. Door een flater van Andre Onana gingen de bezoekers toch met een 0-1 overwinning aan de haal.

Na lastige wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en SC Cambuur waren lang niet alle fans van Ajax zeker van hun zaak tegen Benfica. De spelers lieten echter al snel merken een stuk beter te kunnen voetballen dan de bezoekers. Op wat stuiptrekkingen na kwamen de Portugezen er in de eerste helft amper aan te pas en moest de ploeg uit Lissabon zich vooral beperken tot verdedigen.

Ajax liet zich regelmatig zien voor de neus van doelman Odysseas Vlachodimos, die zijn ploeg een aantal keer op de been hield. Hij had geen antwoord op een inzet van topschutter Sébastien Haller, wiens treffer niet doorging vanwege buitenspel van aangever Dusan Tadic. Daarna zorgen ook onder meer Edson Álvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch en Antony zonder succes voor gevaarlijke situaties.

De tweede helft begon zoals het eerste bedrijf was geëindigd. Ajax had de touwtjes stevig in handen, al was de eerste kans voor Benfica. Jan Vertonghen kreeg bij een hoekschop de kans om zijn ex-werkgever pijn te doen. Hij stond helemaal vrij en raakte de bal helemaal verkeerd met het hoofd. Ajax pakte het heft daarna weer in handen, terwijl Benfica bleef loeren op een snelle uitbraak.

De Portugezen gaven op eigen helft weinig weg en dat deed Álvarez wel. De Mexicaan maakte een domme overtreding en gaf zo indirect de 0-1 weg. Doelman Andre Onana zat helemaal mis bij de vrije trap en daar werd optimaal van geprofiteerd door Darwin Núñez. De sterke spits uit Uruguay was er als de kippen bij om van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen te knikken. Die tegenslag kwam Ajax niet meer teboven.

Zodoende verlaat Ajax voor het derde seizoen op rij via de achterdeur het Europese podium. Na een fantastisch seizoen 2018/19, waarin bijna de finale van de Champions League werd bereikt, blijkt de Europese knockout-fase geen succes voor de Amsterdammers. Na uitschakelingen in de Europa League tegen Getafe en AS Roma wordt nu dus teleurstellend verloren van Benfica. Wat rest is de titelstrijd in Nederland en de bekerfinale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen