Vitesse aast op stunt: "Niemand had dit op voorhand verwacht"

16 maart 2022, 22:15

Thomas Letsch hoopt zijn Vitesse donderdagavond in de Conference League voor een grote verrassing kan zorgen op bezoek bij AS Roma. De Arnhemmers moeten in de hoofdstad van Italië een 0-1 achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetsen. Letsch heeft daar vertrouwen in.

De Duitse trainer is immers niet vergeten dat zijn ploeg een week geleden in Arnhem sterk voor de dag kwam. Dat goede gevoel moet Vitesse mee het veld opnemen in het Stadio Olimpico. "Het was een goed optreden van onze kant, met een overwicht en ook de nodige kansen, maar we verloren de wedstrijd wel. We weten dat we duidelijk de underdog zijn, maar we gaan voor onze kans en daarmee voor een daverende verrassing", aldus Letsch op de clubwebsite.

De oefenmeester geniet van het Europese seizoen van zijn ploeg. "Het voelt speciaal om hier te zijn. Overigens heeft elke trip die we gemaakt hebben wel iets speciaals. Ook omdat we daar anderhalf jaar noeste arbeid voor hebben verricht. Niemand had op voorhand verwacht dat we hier zouden staan, in de achtste finales van de Conference League. Of dit de grootste wedstrijd uit mijn carrière is? Ik denk het wel, al telt dit seizoen natuurlijk meer van dit soort wedstrijden."

Lees ook: Mourinho neemt Vitesse zeer serieus: "Lazio interesseert me niet"

Letsch kent in aanloop naar de return tegen Roma wel personele problemen. Dominik Oroz is geschorst, terwijl Matús Bero en Tomás Hájek ziek zijn achtergebleven in Arnhem. "Matús en Tomás waren helaas niet fit genoeg om mee te vliegen, maar kunnen ons misschien nog achterna reizen, als ze zich goed voelen", besloot Letsch zijn perspraatje. Donderdagavond trappen Roma en Vitesse om 21.00 uur af in Rome.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen